Σύνοδο δωρητών για την ανοικοδόμηση της Γάζας θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος

Σύνοδο δωρητών με στόχο την ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος στις 12 Οκτωβρίου στο Κάιρο, μετά τις…

gaza 37

Σύνοδο δωρητών με στόχο την ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος στις 12 Οκτωβρίου στο Κάιρο, μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αυτής.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA έγινε μετά τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Μπέργκε Μπρέντε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Η Αίγυπτος μαζί με τη Νορβηγία θα προεδρεύσουν της Συνόδου.

«Η Σύνοδος των δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο την 12η Οκτωβρίου» ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, έπειτα από τη συνάντηση με το Νορβηγό ομόλογό του, σύμφωνα με το MENA.

Η ανοικοδόμηση της Γάζας θα στοιχίσει 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια (6 δισ. ευρώ), είχε εκτιμήσει στις αρχές του μήνα η Παλαιστινιακή Αρχή, στην πλέον αναλυτική εκτίμηση των ζημιών έπειτα από τον πόλεμο διάρκειας 7 εβδομάδων με το Ισραήλ κατά τον οποίο ολόκληρες γειτονιές και ζωτικής σημασίας υποδομές ισοπεδώθηκαν.

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Αστυνομία

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Documento έχει αποκαλύψει τα όσα αποτρόπαια έγιναν στο ΑΤ Ομόνοιας και…