Newsroom

Newsroom

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η συναυλία ακυρώνεται αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη με αφορμή μία σόλο συναυλία που θα έδινε σε λίγες ημέρες, σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, το Columbia.

Ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο μουσικός η συγκεκριμένη συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί, εξηγώντας τους λόγους μέσα από μια συγκλονιστική ανάρτηση για τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και το μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα.

«Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αγαπημένος δημιουργός.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Αναλυτικά τι έγραψε

«Ακύρωση συναυλίας στο Columbia, 22/4/2024

Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα.

Είδα την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου.

Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η «ανάκριση» της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δεν θα το ήθελα.»

Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους».

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδάει τον Προσκυνητή στο πανεπιστήμιο Columbia

@alkinoos_fanpage #alkinoosioannidis #alkinoos #alkinoosioannidis_fanpage #fyp #fy #song #usatour #alkinoos2024 #Repost #usa #foryou #columbiauniversity #columbia ♬ original sound – alkinoosioannidis_fanpage

«Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται.

Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν.

– Η ομιλία και η συναυλία στο UCLA (26 και 27/4) φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Αρβανίτης: Η αποστομωτική απάντηση στον Ρωμανό – «Από πού με ξέρετε… απ’ το predator;» (video)

Τσαγκλή: «Πήρα μια δύσκολη απόφαση» – Το βίντεο που εξηγεί γιατί κατεβαίνει υποψήφια

Κόρη μηχανοδηγού για Τέμπη: “Η στάση του τρένου ταυτίζεται με περίεργη παύση 11 λεπτών στα ηχητικά ” (Video)

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους