Το Ευρωκοινοβούλιο απαντά στον Μητσοτάκη με χάρτη βασισμένο στην κατάταξη των RSF: «Προβληματική η Ελλάδα»

Η μεθοδολογία που «αμφισβητεί» ο Μητσοτάκης, φαίνεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Χωρίς τίτλο

Μια ημέρα μετά την απαράδεκτη στάση του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου ερωτώμενος σχετικά με το επίπεδο ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, και τη χαμηλή κατάταξη της χώρας στη σχετική κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF), το ευρωκοινοβούλιο επισήμως «αδειάζει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημοσιεύοντας infographics που χρησιμοποιούν ως πηγή την έρευνα των RSF.

Τι κι αν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρούν να υποβαθμίσουν την αξιοπιστία των RSF, μιλώντας για «κάποια γαλλική ΜΚΟ», ενώ αμφισβητούν ρητά τη μεθοδολογία του παγκόσμιου οργανισμού. Άλλωστε ακριβώς αυτό έκανε ο πρωθυπουργός μόλις χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Georgetown University όπου ερωτήθηκε για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Προκλητικά ψέματα Μητσοτάκη σε ερώτηση για τη δημοσιογραφία – «Μας κάνει καλύτερους» (video)

Σήμερα λοιπόν, αδιαφορώντας πλήρως για τις «διαφωνίες» του Κ. Μητστοτάκη περί… μεθοδολογίας των RSF, το Ευρωκοινοβούλιο δημοσίευσε σειρά infographics για την ελευθερία του Τύπου στην ΕΕ, βασισμένο στα ευρήματα των RSF, με αποτέλεσμα η εικόνα να μην είναι καθόλου καλή για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στον επίσημο λογαριασμό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο twitter, αναρτήθηκε χάρτης της ΕΕ με τις χώρες χρωματισμένες με τρία χρώματα: Πράσινο, Κίτρινο και Κόκκινο. Η «κόκκινη» Ελλάδα, όπως είναι λογικό, είναι μια από τις ελάχιστες «προβληματικές» χώρες της ΕΕ.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όμως αν κανείς πατήσει το link ώστε να δει και τα υπόλοιπα infographics που ετοίμασε το Ευρωκοινοβούλιο για το μεγάλο θέμα της ελευθερίας του Τύπου.

Στην αναλυτική βαθμολογία η Ελλάδα φιγουράρει στην τελευταία θέση των χωρών της ΕΕ, ενώ το άρθρο του ευρωκοινοβουλίου αναφέρει: «Μετά από πολλά χρόνια που βρισκόταν στην τελευταία θέση των χωρών της ΕΕ, η Βουλγαρία ανέβηκε 21 θέσεις, φτάνοντας την 91η το 2021, χάρη στην κυβερνητική αλλαγή και με την ελπίδα της βελτίωσης. Η Ελλάδα είναι τώρα στην τελευταία θέση, με τους δημοσιογράφους να εμποδίζονται συστηματικά από την κάλυψη θεμάτων από το προσφυγικό μέχρι τον Covid-19».

Το τελευταίο «χτύπημα» έρχεται στις… υποσημειώσεις του άρθρου, αφού παρατίθεται link για τη μεθοδολογία της κατάρτισης της λίστας των RSF. Πρόκειται βέβαια για τη μεθοδολογία που μόλις χθες αμφισβήτησε δημοσίως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη σχετική ερώτηση δημοσιογράφου που είχε φροντίσει να τον προειδοποιήσει ότι ο οργανισμός που φτιάχνει τη λίστα, χαίρει της εμπιστοσύνης των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο…

 

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Ektakti Epikairotita 0 1

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…