Newsroom

Newsroom

Καρβέλας: Η θρησκεία είναι σεξουαλικό ενισχυτικό, είναι το μόνο της καλό (video)

"Η θρησκεία είναι ό,τι πιο κατάπτυστο υπάρχει σε αυτήν τη ζωή" - "Για να λειτουργεί η πίστη, σημαίνει ότι ο εγκέφαλος έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες"

CropImage 4

Καθόλου… ευγενικός δεν ήταν με την Εκκλησία και τη θρησκεία γενικότερα ο Νίκος Καρβέλας στη διάρκεια της επεισοδιακής συνέντευξης που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Η θρησκεία είναι ό,τι πιο κατάπτυστο υπάρχει σε αυτήν τη ζωή. Ξέρεις τι σημαίνει πιστεύω; Σημαίνει δε γνωρίζω. Όταν λες πιστεύω σε κάτι, είναι σαν να λες ότι πιστεύεις σε αυτό που δε γνωρίζεις. Δεν υπάρχει θρησκεία, υπάρχει Εκκλησία, η θρησκεία είναι μια έννοια που σημαίνει τη θεϊκή παρουσία, τρίχες, εμείς ξέρουμε την εκκλησιαστική παρουσία, παπάδες βλέπουμε, βλέπουμε μια εκκλησιαστική ιεραρχία όπως ο στρατός, ανθρώπους με μαύρα, με χρυσοποίκιλτα κλπ, που λένε ακατάληπτες φράσεις. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έχουν κάνει μόνο ένα πάρα πολύ καλό πράγμα στην ανθρωπότητα, που τους το δίνω. Αποτελεί ενισχυτικό της σεξουαλικής διέγερσης. Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ, όπως σου το λέω. Αν δεν υπήρχε ηθική που λέει ότι απαγορεύεται να πας με αυτήν τη γυναίκα και εσύ απαγορεύεται να πας με αυτόν τον άνδρα, δεν θα υπήρχε η διάθεση να πας με αυτόν τον άνδρα. Άρα η θρησκεία είναι σεξουαλικό ενισχυτικό. Της το δίνω αυτό της Εκκλησίας, είναι πολύ δυνατό. Και μπορώ να πω ότι επειδή το σεξ είναι από τα πολύ βασικά τροφοδοτικά ευτυχίας, η Εκκλησία έπαιξε και ακόμα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, βάζοντας προσκόμματα, σου λέει δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, οπότε εσύ λες θα το κάνω. Γιατί βασικά, αν η Εκκλησία δεν έβαζε το πρόσκομμα, το σεξ είναι ένα πολύ απλοϊκό, φυσιολογικό πράγμα”, ανέφερε ο μουσικοσυνθέτης.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ανθρώπους που μέσω της πίστης τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ασθένειες, σχολίασε: “Για να λειτουργεί η πίστη, σημαίνει ότι ο εγκέφαλος έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες και μπορεί να λειτουργήσει βάσει αυτού του φαρμάκου, ούτως ώστε η πίστη, δηλαδή η αγάπη προς το άγνωστο, του δίνει μεγάλη χαρά”.

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

οπαδικη βια 1

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Οι δράστες τους έριξαν στο έδαφος και τους ξυλοκοπούσαν με μανία, ενώ φεύγοντας πήραν τις…