Μαγιόρκα: Οργισμένοι ντόπιοι διώχνουν τουρίστες από δημοφιλή παραλία (video)

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες στη Μαγιόρκα, συγκαταλέγεται στις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο

ακτιβιστες

Κατάληψη σε δημοφιλή παραλία της Μαγιόρκα έκαναν ακτιβιστές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον υπερτουρισμό στο ισπανικό νησί.

Περίπου 200 ακτιβιστές κατέλαβαν τη δημοφιλή παραλία Calo des Moro στη Μαγιόρκα, απαιτώντας από τους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί να την εγκαταλείψουν.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν στους τουρίστες να φύγουν από την παραλία. Σε βίντεο που έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι ακτιβιστές καλούν τους παραθεριστές, οι οποίοι έχουν πληρώσει για να βρεθούν στη συγκεκριμένη παραλία, να την εγκαταλείψουν, ενώ μπαίνουν μες στο νερό, απλώνουν πανό με μηνύματα κατά του υπερτουρισμού.

Η ομάδα Grassroots Mallorca Platja Tour κάλεσε τους ντόπιους να καταλάβουν τον ειδυλλιακό όρμο, που κατατάσσεται στην 11η καλύτερη θέση στον κόσμο σε μεγάλη δημοσκόπηση. Η γαλήνια γαλάζια ομορφιά του Caló des Moro έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα να κατεβαίνουν καθημερινά στο δυσπρόσιτο σημείο για να τραβήξουν μια φωτογραφία για το Instagram.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Την προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα ζητά Θέμης Σοφός

Αναζητείται από την ΕΛΑΣ ο Απόστολος Λύτρας – Γιατί τον μηνύει η σύζυγός του

Κούγιας σε Αναστασοπούλου: «Δεν έχετε το ειδικό βάρος να με ειρωνευτείτε» – Έντονος καυγάς για Λύτρα (video)

Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Δεν κλείνουμε τα μάτια» – Οι αναρτήσεις της κατά της βίας των γυναικών

Ύδρα: Αξιωματικός της Πυροσβεστικής παραδέχεται ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή… βιαζόντουσαν (Έγγραφο)

ΥΔΡΑ κατηγορ

Ύδρα: Αξιωματικός της Πυροσβεστικής παραδέχεται ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή… βιαζόντουσαν (Έγγραφο)

Χωρίς να δώσουν επίσημη κατάθεση στις ελληνικές αρχές αποχώρησαν από την χώρα μας οι ολιγάρχες…