"Μύλος" στη Βουλή: Ηθικό αυτουργό χαρακτηρίζει ο Κουμουτσάκος τον Φίλη για την επίθεση

Ηθικό αυτουργό αποκάλεσε τον Νίκο Φίλη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για την επίθεση που δέχτηκε από τραμπούκους στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης Ποντίων κατά των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας. 

koumoutsa

Ηθικό αυτουργό αποκάλεσε τον Νίκο Φίλη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για την επίθεση που δέχτηκε από τραμπούκους στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης Ποντίων κατά των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας. 

Στη θέα του κ. Κουμουτσάκου άγνωστοι που βρίσκονταν στο συγκεντρωμένο πλήθος άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και ομάδα κινήθηκε κατά του βουλευτή.

koum1

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας, «έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο ιστορικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεταξύ αυτών θα ήταν και ο υπουργός Παιδείας».

 

 

«Επειδή είμαι μεταξύ αυτών που υπέστησαν την βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, είμαι πεπεισμένος ότι την δικαιολογία το έδαφος και την τροφή για να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις που κάνετε. Επειδή έχω δει και πρόσωπα ξέρω ποιοι είναι», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «τόσο η φρασεολογία, όσο και οι πρακτικές όσο και το ότι στην ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες ήταν μεταξύ τους ένα λεπτό πριν ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος τον οποίο είδα μου έδωσαν την δυνατότητα να πω αυτό που είδα. Δεν συνηθίζω να ψεύδομαι και δεν θα το κάνω ποτέ. Ηθικός αυτουργός των βιαιοπραγιών είναι ο υπουργός Παιδείας».

 

 

Πρόσθεσε ότι «τα χέρια της βίας τα οπλίζουν προκλητικές δηλώσεις», ενώ αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή πρόσθεσε ότι «υιοθετεί μονίμως αυτόν τον ακραίο λόγο».
Ο Ηλίας Παναγιώταρος από την πλευρά της Χ.Α. ζήτησε από τον κ. Κουμουτσάκο να ανακαλέσει, με τον βουλευτή της ΝΔ να παίρνει το λόγο και να επιμένει σε ό,τι είχε ισχυρισθεί νωρίτερα.

«Δεν όπλισα εγώ το χέρι των τραμπούκων»

Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο, κάτι που φάνηκε από τη στιγμή που ο Νίκος Φίλης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως δεν όπλισε το χέρι των τραμπούκων.
Ευρύτερα όμως, σφοδρές αντιδράσεις αντιμετώπισε ο υπουργός Παιδείας από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεχόμενος της κριτική ότι φέρει την ευθύνη για την όξυνση των πνευμάτων, μετά τη δήλωσή του ότι οι Πόντιοι υπέστησαν Εθνοκάθαρση κι όχι Γενοκτονία. Απαντώντας ο κ. Φίλης πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι δεν ήταν οι δηλώσεις του που πυροδότησαν το χέρι των τραμπούκων.

Ο κ. Φίλης εξέφρασε αρχικά «συμπάθεια για όσα υπέστη και όσα παραλίγο να υποστεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης που μόλις και διέφυγε από την μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς. Μερικές εκατοντάδες που κερδοσκοπούν πολιτικά, μερικοί που με τρόπο επαγγελματικό, εξοργιστικό, τραμπούκικο κερδοσκοπούν στις μνήμες των ανθρώπων». «Τους τρέφετε», φώναξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ φώναζαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου. «Αυτό δεν σε απαλλάσσει» ακούστηκε από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Παιδείας.

«Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλισαν μόλις πρόπερσι με μαχαίρι να χτυπούν φτωχούς ανθρώπους; Ποιοι όπλισαν με μαχαίρι το χέρι για να δολοφονήσει τον Φύσσα;» συνέχισε ο Ν. Φίλης και τόνισε: «Η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στους τραμπούκους που και σήμερα απειλούν». Οι διαμαρτυρίες από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζονταν και ο υπουργός σχολίασε πως «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διασπούν την μόλις εκφρασθείσα ομόθυμη καταδίκη».

Εκείνη τη στιγμή σηκώθηκε όρθιος από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης που φώναζε ότι είναι «συκοφάντης». «Να ανακαλέσεις», έλεγαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ ακούσθηκε και ένα «άντε γ…σου».

Ο υπουργός Παιδείας συνέχισε τονίζοντας πως «το μείζον θέμα που αναδεικνύεται σήμερα είναι μία απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Το ζήσαμε με προπηλακισμούς με παραχάραξη απόψεων που ξεκίνησαν με την παραχάραξη των δικών μου απόψεων. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι ως υπουργός σέβομαι τα θύματα και τον πόνο των απογόνων τους και ότι η πολιτική μου άποψη είναι αυτή της Βουλής». Ο κ. Φίλης διευκρίνισε ότι εξέφρασε επιστημονική άποψη, ότι οι τηλεοράσεις διαστρέβλωσαν την άποψή του και κατήγγειλε την «προσπάθεια να αναζωπυρωθεί ο εθνικιστικός λόγος στη χώρα μας, που την βύθισε στην κρίση και στην καθυστέρηση».

 

 

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…