Σε δίκη το "δεξί χέρι" του Βγενόπουλου κι άλλοι τρεις για την υπόθεση της Λαϊκής στην Κύπρο

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, καθώς καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση σε δικαστήριο της Κύπρου, όπως αναφέρουν κυπριακά Μέσα. Η Αστυνομία μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα καταχώρησε ενώπιον του Δικαστηρίου της υπόθεση με κατηγορούμενους το «δεξί χέρι» του Ανδρέα Βγενόπουλου 

katarrefsi laikis logo aneparkeias kentrikis trapezas

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, καθώς καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση σε δικαστήριο της Κύπρου, όπως αναφέρουν κυπριακά Μέσα. Η Αστυνομία μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα καταχώρησε ενώπιον του Δικαστηρίου της υπόθεση με κατηγορούμενους το «δεξί χέρι» του Ανδρέα Βγενόπουλου και πρώην Διευθύνων Σύμβουλο της τράπεζας , Ευθύμιο Μπουλούτα, και τους Νεοκλή Λυσάνδρου,  Παναγιώτη Κουνή και Μάρκο Φόρο.

Η ποινική δίωξη αφορά κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση και αδικήματα κατά παράβαση του νόμου που αφορά τη χειραγώγηση της αγοράς.

Οι κατηγορίες έχουν ως κεντρικό άξονα το γεγονός ότι στις 9μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2011 δεν δηλώθηκε, ως υπήρχε υποχρέωση, η μείωση της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Η υπόθεση της Λαϊκής που οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, είναι η τρίτη στη σειρά όσον αφορά τις έρευνες για την οικονομία στην Κύπρο. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας αρνήθηκαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση, στο πλαίσιο της ανάκρισης τους, δυνάμει δικαστικής συνδρομής της Δημοκρατίας στις ελληνικές Αρχές. 

Πειραιάς: Ντύθηκαν «matchy matchy», πήραν τις βαλίτσες Barbie και έφυγαν για Πάρο – Η επική on air εμφάνιση από ταξιδιώτριες (video)

profile player 960x540 10

Πειραιάς: Ντύθηκαν «matchy matchy», πήραν τις βαλίτσες Barbie και έφυγαν για Πάρο – Η επική on air εμφάνιση από ταξιδιώτριες (video)

«Θα πάμε για 5 μέρες και αν μας αρέσει θα κάτσουμε παραπάνω», ανέφεραν οι ταξιδιώτριες…

Τι είναι το φαινόμενο Coolcationing και γιατί μπορεί να «διώξει» τουρίστες από την Ελλάδα

Coolcationing

Τι είναι το φαινόμενο Coolcationing και γιατί μπορεί να «διώξει» τουρίστες από την Ελλάδα

Ο καθηγητής Βιοκλίματος Ανδρέας Ματζαράκης εξηγεί τι είναι το Coolcationing και γιατί μπορεί να επηρεάσει…