Συγκέντρωση για τα θύματα της Charlie Hebdo στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε απόψε η συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, που πραγματοποίησαν εκατοντάδες πολίτες…

boutaris poria

Ολοκληρώθηκε απόψε η συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, που πραγματοποίησαν εκατοντάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Je suis Charlie», οι πολίτες άφησαν στην είσοδο του Γαλλικού Ινστιτούτου λίγα λουλούδια και κεριά για τα 12 θύματα του μακελειού, καθώς και μολύβια, μαρκαδόρους και χαρτιά, δηλαδή τα εργαλεία της δουλειάς των σκιτσογράφων.

salonica

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, έγραψε στα γαλλικά «Όλοι είμαστε Charlie» (Nous sommes tous Charlie), στο βιβλίο συλλυπητηρίων, που άνοιξε στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για αποτρόπαια πράξη, που δεν έχει σχέση με την μουσουλμανική θρησκεία, ενώ στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και οι αντιδήμαρχοι, Έλλη Χρυσίδου, Κώστας Ζέρβας, Σπύρος Πέγκας και Χασδάι Καπόν.

salonica 2

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ – Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

AP24223312989344

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ – Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, έχουν απομακρυνθεί εσπευσμένα σχεδόν 200.000 άνθρωποι αφότου άρχισε η ουκρανική επιχείρηση