Newsroom

Newsroom

Χάκερς "χτύπησαν"… ψυγείο!

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αλήθεια: Χάκερς χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων ένα… ψυγείο για να στείλουν κακόβουλα e-mail σε επιχειρήσεις και ιδιώτες,…

fridge

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αλήθεια: Χάκερς χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων ένα… ψυγείο για να στείλουν κακόβουλα e-mail σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στο πεδίο της ηλεκτρονικής απάτης.

Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές διαδικτυακής ασφάλειας της Proofpoint, σε διάστημα δύο εβδομάδων, οι χάκερς έστειλαν περισσότερα από 750.000 κακόβουλα e-mail, παραβιάζοντας όχι μόνο ρούτερ και υπολογιστές, αλλά και τηλεοράσεις, καθώς και τουλάχιστον ένα ψυγείο!

Μάλιστα, ειδικά σε ό,τι αφορά τις οικιακές συσκευές, το έργο των χάκερς συνήθως είναι πιο απλό, καθώς οι ιδιοκτήτες των «έξυπνων» συσκευών δε γνωρίζουν πώς να τις προστατεύσουν από παρόμοιες επιθέσεις.

Η υπόθεση αυτή φέρνει στο προσκήνιο της νέας εποχής του «Ίντερνετ των Πραγμάτων», όπως ονομάζεται η επέλαση των «έξυπνων» συσκευών, τα προβλήματα ασφαλείας που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, πριν κοινές οικιακές συσκευές μετατραπούν σε… κατασκόπους μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

greek freak 1

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

Ο Greek freak δεν πτοείται από την ήττα με την Ισπανία και είναι έτοιμος να…