Newsroom

Newsroom

Όταν οι γερμανικές απειλές γίνονται συνήθεια

Καταιγίδα απειλών και αυστηρά μηνύματα με σκοπό να «συνετιστεί» η Ελλάδα σε σχέση με τις υποχρεώσεις έρχονται από την Γερμανία.…

Καταιγίδα απειλών και αυστηρά μηνύματα με σκοπό να «συνετιστεί» η Ελλάδα σε σχέση με τις υποχρεώσεις έρχονται από την Γερμανία. Το www.koutipandoras.gr θυμίζει δηλώσεις και απειλές που είχε δεχτεί η χώρα μας πριν από την ψήφιση των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου οπου η δραχμή έπαιρνε την θέση του ευρώ και η οικονομική καταστροφή την θέση της πολυαναμενόμενης ανάπτυξης.

Από χθες ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σοιμπλε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γκίντο Βεστερβέλε αλλά και η Αγκελα Μερκελ πιέζουν την Ελλάδα ώστε να παραμείνει πιστή στις υποχρεώσεις. Παράλληλα στις δηλώσεις του λένε ότι η ευρωζώνη δεν απειλείται πλέον από την έξοδο της Ελλάδας.

Απειλές 11-5-2012

Βόλφγκανγκ Σοιμπλε: «Η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας .Ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχει μειωθεί «τα τελευταία δύο χρόνια μάθαμε πολλά και εγκαταστήσαμε μηχανισμούς προστασίας. Η Ευρωζώνη στο σύνολό της είναι πιο ανθεκτική».

Γκίντο Βέστερβέλε: Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας. Θέλουμε να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί βοήθεια. Εάν η Ελλάδα απομακρυνθεί από τον συμπεφωνημένο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τότε η καταβολή των επόμενων δόσεων της βοήθειας δεν θα είναι δυνατή. Η αλληλεγγύη δεν είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης.

Παράλληλα σε δημοσκόπηση οι Γερμανοί δείχνουν να κατανοούν ότι η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα είναι υπερβολική, ωστόσο εκτιμούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί, αλλιώς η χώρα θα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στη Γερμανία. Οι Γερμανοί πολίτες εκφράζουν τον προβληματισμό για το μέλλον του ευρώ, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα. Συγκεκριμένα, «συνέχιση του προγράμματος λιτότητας ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» είναι η άποψη του 73% των Γερμανών, οι οποίοι ρωτήθηκαν σχετικά από την εταιρεία ερευνών Toluna und Thoering Heer & Partner.

Παλαιότερες απειλές

Βόλφγκανγκ Σοιμπλε (21-6-2011): Δώστε μας τον ήλιο να σας δώσουμε το δάνειο .Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο Γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους» είπε ο Γερμανός υπουργός. Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι οι προτάσεις του δεν έχουν «εθελοντικό χαρακτήρα» αλλά αποτελούν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.

Ανγκελα Μερκελ (10-2-2012): Η Γερμανίδα καγκελάριος άσκησε έντονες πιέσεις στον κ. Παπαδήμο, ζητώντας ολοκληρωμένη πρόταση της Ελλάδας και υπογραφές των πολιτικών αρχηγών κάτω από το κείμενο της συμφωνίας. Επίσης, προειδοποίησε ότι μια κατάρρευση της Ελλάδας θα επηρεάσει και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Όλι Ρεν, (28/06/2011) λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου:
«Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία είναι να ψηφίσει το Κοινοβούλιο το αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα».


Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

temph 1

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

Στις δίδυμες κόρες του φαίνεται να ανήκουν τα οστά που πετάχτηκαν στο Κουλούρι.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

fwtia 0

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές…