Newsroom

Newsroom

Ψηφίστε να δείτε τι θα ψηφίσετε

Ενώ βρισκόμαστε στο μέσο της μικρότερης προεκλογικής περιόδου που έζησε η χώρα μετά τη Μεταπολίτευση, κάποιοι πολίτες έχουν αποφασίσει ποιους…

Ενώ βρισκόμαστε στο μέσο της μικρότερης προεκλογικής περιόδου που έζησε η χώρα μετά τη Μεταπολίτευση, κάποιοι πολίτες έχουν αποφασίσει ποιους θα ”μαυρίσουν”, ενώ άλλοι αποτελούν τη μερίδα των ψηφοφόρων που στις δημοσκοπήσεις αναφέρεται ως αναποφάσιστοι. Το ‘helpmevote’ είναι μία ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων, δηλαδή ένας Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου (Voting Advice Application ή VAA). Σύμβουλοι Ψήφου χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες για προεδρικές, βουλευτικές, περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές. Η τελευταία χρονικά εφαρμογή στην Ελλάδα ήταν στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ένα ακαδημαϊκό έργο, το οποίο δε συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα ή μέσο ενημέρωσης. Το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί από ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βάση τη διεθνή σχετική βιβλιογραφία και εμπειρία. Να σημειωθεί ότι τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν καμία επίδραση στο σχεδιασμό του έργου ενώ όλες οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν με την ευθύνη της ερευνητικής ομάδας.

Για να δείτε πού είστε πολιτικά προσκείμενοι ή ποιο κόμμα εκπροσωπεί καλύτερα τις ιδεολογικές σας απόψεις, πατήστε εδώ και ψηφίστε.

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…