Στην Αθήνα με μήνυμα στήριξης ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, κατά την οποία αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

570420871dc524311f8b48d9 1

Μάλιστα, οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Κόστα από τον Νοέμβριο του 2015 ηγείται της προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού σοσιαλιστών, με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας, και εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Ως εκ τούτου, θεωρείται ως ένας εκ των συμμάχων της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ΕΕ, τόσο σε ό,τι αφορά στην οικονομική πολιτική και την αντίθεση στη λιτότητα όσο και στην προώθηση ευρωπαϊκής λύσης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την εξασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας στη Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι η πρόθεση της κυβέρνησης Κόστα να βάλει τέλος στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, με την έγκριση προϋπολογισμού και αποφάσεις που ανακαλούν μέτρα λιτότητας των προηγούμενων ετών, προκάλεσε αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού η τελευταία εξέφρασε αρχικά έντονες αντιρρήσεις. Τελικά, ο προϋπολογισμός τερματισμού της λιτότητας εγκρίθηκε με την επιφύλαξη των Βρυξελλών.

Επιπλέον, σε σχέση με το προσφυγικό, ο Αντόνιο Κόστα, με επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και προς όλους τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου, εξέφρασε την ετοιμότητα της Πορτογαλίας να υποδεχθεί έως και 6.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα, επιπλέον αυτών που ανέλαβε να φιλοξενήσει ούτως ή άλλως στο πλαίσιο των ποσοστώσεων.

Oλυμπιακοί Αγώνες: Καραλής και Τεντόγλου έγιναν… ξεναγοί στο Ολυμπιακό Χωριό (video)

tentoglou Karalis scaled 1

Oλυμπιακοί Αγώνες: Καραλής και Τεντόγλου έγιναν… ξεναγοί στο Ολυμπιακό Χωριό (video)

Ίσως το πιο… κουλ δίδυμο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Εμμανουήλ Καραλής – Μίλτος…

Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού αθλήτριας

ΕΝΟΡΓΑΝΗ 1

Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού αθλήτριας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην νέα υπόθεση «metoo» που συγκλονίζει το χώρο της ενόργανης γυμναστικής,…

Πρώτο κρούσμα πανώλης στην Αττική: Εντοπίστηκε σε μονάδα με αιγοπρόβατα στον Ασπρόπυργο

aigo aspor

Πρώτο κρούσμα πανώλης στην Αττική: Εντοπίστηκε σε μονάδα με αιγοπρόβατα στον Ασπρόπυργο

Στη μία από τις δύο κτηνοτροφικές μονάδες του Ασπροπύργου που είχαν τεθεί σε καραντίνα τις…