Newsroom

Newsroom

Δείτε από πού θα περνάει η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Την δημοπράτηση εντός του 2016 της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

57640fc21dc524fd798b476a

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε συγκεκριμένα για τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής δηλαδή το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδί, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ η οποία και θα εξυπηρετεί συνολικά 200.000 επιβάτες.

Η γραμμή 4 του μετρό η οποία σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα είναι αυτόνομη και σε σχήμα U θα έχει μήκος 33 χλμ και θα διαθέτει συνολικά 30 σταθμούς.

Το πρώτο τμήμα «της γραμμής 4, θα περιλαμβάνει 11,7 χλμ. με 14 σταθμούς (‘Aλσος Βεΐκου – Γαλάτσι – Κυψέλη – Δικαστήρια – Λ. Αλεξάνδρας – Εξάρχεια – Ακαδημία – Κολωνάκι – Ευαγγελισμός – Καισαριανή – Νήαρ Ήστ – Ιλίσια – Ζωγράφου – Γουδή).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του Μετρό, η γραμμή θα έχει ανταπόκριση με τις υφιστάμενες γραμμές, Γραμμή 1 (στους Σταθμούς Μαρούσι, Περισσός), Γραμμή 2 (στον Σταθμό Πανεπιστήμιο) και Γραμμή 3 (στους Σταθμούς Ευαγγελισμός & Κατεχάκη).

Στη γραμμή αναμένεται να προστεθεί ο κλάδος Ευαγγελισμός – Παγκράτι – Βύρωνας – Υμηττός – ‘Aνω Ηλιούπολη που ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της νέας Γραμμής 5, καθώς και οι επεκτάσεις Μαρούσι – Λυκόβρυση και ‘Aλσος Βεΐκου – Περισσός.

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Αστυνομία

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Documento έχει αποκαλύψει τα όσα αποτρόπαια έγιναν στο ΑΤ Ομόνοιας και…