Newsroom

Newsroom

Yulia Brodskaya : Πορτρέτα ηλικιωμένων από χαρτί

Η Ρωσικής καταγωγής,Yulia Brodskaya που ζει και εργάζεται στην Αγγλία, θεωρείται διεθνώς ιδιοφυία στο να κάνει τέχνη με αναδιπλωμένο χαρτί.

57881a401dc524a3178b461b

Η Ρωσικής καταγωγής, που ζει και εργάζεται στην Αγγλία, θεωρείται διεθνώς ιδιοφυία στο να κάνει τέχνη με αναδιπλωμένο χαρτί. Η καλλιτέχνιδα, με την προσωπικότητά της και το ταλέντο της δίνει μια νέα πνοή σε μια τεχνική που χρονολογείται από την Αναγέννηση, όταν Γάλλοι και Ιταλοί μοναχοί έφτιαχναν με αυτό τον τρόπο διακοσμητικά θρησκευτικά αντικείμενα.  

Τα θέματά της έχουν κυμανθεί από την τυπογραφία στην προσωπογραφία, με κάθε κομμάτι να εντείνει περαιτέρω το ταλέντο της για την τέχνη αυτή, με το δημιουργικό μάτι της να αναδυκνείει το χρώμα και την υφή.

Το νεότερο εγχείρημα της καλλιτέχνιδας, μια σειρά γνωστή απλά ως Πορτρέτα Ηλικιωμένων, είναι μια ωδή σε εκείνους των οποίων τα πρόσωπα αντικατοπτρίζουν τη μακρά περίοδο που ξόδεψαν σε αυτή τη γη, πορτρέτα εμπνευσμένα τόσο από πραγματικές συναντήσεις αλλά και από μια δόση φαντασίας. Κάθε καπιτονέ λωρίδα χρησιμεύει ως μια ρυτίδα στο πρόσωπό του θέματός της, όπως τα δαχτυλίδια σε ένα δέντρο- όσο περισσότερα τα δαχτυλίδια σε ένα δέντρο, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο χρόνος που έχει βιώσει.





Πηγή: hitandrun.gr