Νέα σύλληψη για την επίθεση σε εκκλησία της Νορμανδίας

Ένας σύρος πρόσφυγας που διέμενε σε κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στη Γαλλία τέθηκε σήμερα υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση τζιχαντιστών σε εκκλησία της Νορμανδίας, δήλωσε σήμερα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

579b58d41dc524d1588b4d94

Ο Σύρος που συνελήφθη στην κεντρική Γαλλία, είναι το τρίτο πρόσωπο που τίθεται υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του ιερέα, δήλωσε δικαστική πηγή,

«Η φωτοτυπία ενός συριακού διαβατηρίου βρέθηκε στην κατοικία του Αντέλ Κερμίς (ενός από τους δράστες της επίθεσης) και οι ερευνητές θέλουν να μάθουν αν θα μπορούσε να είναι αυτός ο άνδρας», εξήγησε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Μεταξύ των άλλων προσώπων που έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση είναι ένας Γάλλος, 30 χρονών, ο οποίος ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του άλλου δράστη, του Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν. Ο άνδρας, κάτοικος ανατολικής Γαλλίας, ενδιαφέρει τους ερευνητές που θέλουν να μάθουν αν γνώριζε για το σχέδιο της επίθεσης.

Υπό προσωρινή κράτηση επίσης έχει τεθεί ένας 16χρονος ο αδελφός του οποίου, φίλος του Αντέλ Κερμίς, αναχώρησε για την περιοχή των ιρακινο-συριακών συνόρων τον Μάρτιο του 2015.

Φόβοι για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ απειλεί ότι θα «πλήξει σκληρά» τη Χεζμπολάχ

AP21161701515514 1

Φόβοι για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ απειλεί ότι θα «πλήξει σκληρά» τη Χεζμπολάχ

Βομβαρδισμός σκότωσε 12 παιδιά και νέους σε χωριό στα υψίπεδα του Γκολάν - Το λιβανικό…

Χειροπέδες σε 54χρονο που διακινούσε χιλιάδες «πακιστανικά» τηλέφωνα σε κακοποιούς

ΕΚ - Περιπολικό Αστυνομία

Χειροπέδες σε 54χρονο που διακινούσε χιλιάδες «πακιστανικά» τηλέφωνα σε κακοποιούς

Στην κατοχή του βρέθηκαν 2.100 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 6.900 κάρτες ανανέωσης χρόνου