Newsroom

Newsroom

Tα εκπληκτικά "στοιχειωμένα" πορτρέτα του Giles Clement (ΦΩΤΟ)

Πολλοί φωτογράφοι αγαπούν να χρησιμοποιούν κάμερες που διαθέτουν τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Ο φωτογράφος Giles Clement ωστόσο προτιμάει να δίνει στις εικόνες του μία ατμόσφαιρα εντελώς... κλασική.

578123521dc52402168b46aa

Ο φωτογράφος δημιουργεί δραματικά πορτρέτα χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είναι φτιαγμένος περίπου 160 χρόνια πριν! Όπως αναφέρει ο ίδιος ο εξοπλισμός του προέρχεται από μία εποχή που οι κάμερες φτιάχνονταν από τεχνίτες σε μικρά καταστήματα και οι φακοί κατασκευάζονταν περισσότερο μέσω της αίσθησης και της εμπειρίας, παρά μέσω της τεχνικής. Αυτό ακριβώς είναι που τον γοητεύει σε αυτό τον εξοπλισμό, καθώς όπως λέει αφήνει να φανεί η ατελής ομορφιά αυτού του κόσμου. Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί ήταν διάσημες τον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα τις δεκαετίες 1850 και 1860.

Κάθε φωτογραφία κάνει 10 λεπτά να τραβηχτεί με αυτόν τον τρόπο και συνδυάζει τεχνική, εξοπλισμό και μεγάλες ποσότητες φωτός. Αυτή η πρόκληση είναι που γοητεύει τον φωτογράφο, ο οποίος προσπαθεί κάθε φορά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα vintage πορτρέτα που δημιουργεί είναι σκοτεινά, σαν στοιχειωμένα, δημιουργούν μία απόκοσμη αίσθηση και είναι σαν να προέρχονται από μία εντελώς διαφορετική εποχή, σαν να προσπαθούν να μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο! 






Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

greek freak 1

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

Ο Greek freak δεν πτοείται από την ήττα με την Ισπανία και είναι έτοιμος να…