Newsroom

Newsroom

Αυθαίρετο και πάλι αυθαίρετο!

Το «όνειρο» της κυβέρνησης για την είσπραξη του τέλους τακτοποίησης αυθαιρέτων φαίνεται ότι δεν θα γίνει πραγματικότητα. Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων…

Το «όνειρο» της κυβέρνησης για την είσπραξη του τέλους τακτοποίησης αυθαιρέτων φαίνεται ότι δεν θα γίνει πραγματικότητα. Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να …τακτοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους. Αυτό συμβαίνει είτε διότι το ταμείο είναι μείον, είτε γιατί έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα απολύτως εισπρακτικό μέτρο το οποίο δεν τους κατοχυρώνει για το μέλλον.

Όπως αναφέρουν στο koutipandoras.gr πολιτικοί μηχανικοί η προσέλευση των ιδιοκτητών αυθαιρέτων από την ημέρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο είναι σχεδόν μηδενική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή από την Αυλίδα έως και τον Ωρωπό, όπου κατά κύριο λόγo καλύπτεται από αυθαίρετες κατοικίες, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν μπει στην διαδικασία να κάνουν ούτε καν την ηλεκτρονική αίτηση στο Τ.Ε.Ε. Συγκεκριμένα η εν λόγω περιοχή υπολογίζεται ότι έχει 300.000 αυθαίρετα ωστόσο όπως δηλώνει ένας από τους μηχανικούς που δραστηριοποιείται στην περιοχή μέχρι στιγμής έχουν κάνει ηλεκτρονική αίτηση στο Τ.Ε.Ε μόνο 3 ιδιοκτήτες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «τις πρώτες μέρες τηλεφώνησαν πολλοί ιδιοκτήτες για να υπολογίσουμε το χρηματικό πόσο που θα κληθούν να καταβάλλουν χωρίς όμως να δείξουν περαιτέρω ενδιαφέρον».
Χίλια ευρώ με το «καλημέρα σας»

Όπως αναφέρουν οι μηχανικοί οι ενδιαφερόμενοι για να θελήσουν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετο τους πρέπει καταρχήν να τους περισσεύουν 1000 ευρώ και εξηγούν ότι, «για να γίνει δεχτή η αίτηση τους από το ΤΕΕ πρέπει να πληρώσουν σε ένα 24ωρο το παράβολο που κοστίζει 1000 ευρώ».Το επόμενο βήμα αφορά στην κατάθεση του φακέλου του ακινήτου και αμέσως μετά ξεκινάνε οι 28 δόσεις του τέλους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτήτων αυθαιρέτων θεωρούν ότι σε περίπτωση που δηλώσουν το αυθαίρετο τους, το αμέσως επόμενο πρόστιμο θα έρθει από το ΙΚΑ καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν πληρώσει κατά την διάρκεια της κατασκευής του κτίσματος τις εισφορές τους στο ΙΚΑ.
Από πρόχειρους υπολογισμούς οι πολιτικοί μηχανικοί αναφέρουν ότι από το ένα εκατομμύριο αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα λιγότεροι από το 50% των ιδιοκτητών θα θελήσουν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετο τους.

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

mesi

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

Μπελάδες για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι λόγω των όσων συνέβησαν…