Ανοιχτή πρόσκληση της Τουρκίας στην Apple μετά τη "σφαλιάρα" της Κομισιόν

Ανοιχτή πρόσκληση στην Apple να μεταφέρει την ευρωπαϊκή βάση της από την Ιρλανδία στην Τουρκία απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ, λίγες ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε τον αμερικανικό κολοσσό να καταβάλει έως και 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε διαφυγόντες-αναδρομικούς φόρους.

57c55cbd1dc524c30b8b4680 1

Είμαστε «χαρούμενοι να προσφέρουμε πιο γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα» και «δεν θα χρειάζεται να ασχολείστε με τη γραφειοκρατία της Ε.Ε.», διαμήνυσε ο κ. Σιμσέκ μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter ο κ. Σιμσέκ, που μέχρι πέρυσι υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομικών.

Η ποινή που επέβαλε η Κομισιόν πηγάζει από την απόφασή της ότι η Apple έλαβε προνομιακή φορολογική μεταχείριση και παράνομη κρατική βοήθεια από την Ιρλανδία.

Με την εταιρική δομή που υιοθέτησε στην Ιρλανδία, η Apple το 2014 κατέληξε να πληρώνει φόρους με συντελεστή 0,005% επί των κερδών από τις πωλήσεις της στην Ευρώπη, τη στιγμή που ο κανονικός συντελεστής για εταιρικά κέρδη είναι 12,5%. Ως αντάλλαγμα η αμερικανική εταιρεία δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα.

Τόσο η Apple όσο και η ιρλανδική κυβέρνηση έχουν καταστήσει σαφές πως θα εφεσιβάλουν την απόφαση των Βρυξελλών.

Η Apple μάλιστα ανακοίνωσε αιχμηρά πως η κίνηση της Κομισιόν μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα για επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Τη ενόχλησή της για την απόφαση της Κομισιόν εξέφρασε και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τον Λευκό Οίκο να κάνει λόγο για «μονομερείς» ευρωπαϊκές ενέργειες

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…