Newsroom

Newsroom

Ο Πάπας αναστατώνει τη Μαδρίτη

Χιλιάδες Μαδριλένοι διαδήλωσαν χθες στην ισπανική πρωτεύουσα διαμαρτυρόμενοι για το κόστος της επίσκεψης του Πάπα στη χώρα τους, λίγες ώρες…

Χιλιάδες Μαδριλένοι διαδήλωσαν χθες στην ισπανική πρωτεύουσα διαμαρτυρόμενοι για το κόστος της επίσκεψης του Πάπα στη χώρα τους, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Στην κεντρική πλατεία Σολ οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία που νωρίτερα είχε συλλάβει έναν Μεξικανό φοιτητή ό οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση με ασφυξιογόνα και άλλα χημικά αέρια εναντίον των διαδηλωτών.
Η επίσκεψη του Πάπα βρίσκει την Ισπανία, όπως και ολόκληρο τον μεσογειακό νότο, σκληρή εποχή λιτότητας και ανεργία στο 21%, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.
Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ο εξαήμερος εορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας Νεολαίας είναι αυτοχρηματοδοτούμενος και ότι θα προσφέρει κέρδη 100 εκατομμυρίων ευρώ στην ισπανική οικονομία χωρίς να επιβαρύνει το παραμικρό τον Ισπανό φορολογούμενο.
Ένα εκατομμύριο πιστοί από όλα τα μέρη του κόσμου έχουν συρρεύσει στην Ισπανία, οι δε εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή παρουσία του Πάπα με ανοιχτή συγκέντρωση.
Ο Πάπας αναμένεται στη Μαδρίτη σήμερα το πρωί.
“Δεν αντιδρούμε στην επίσκεψή του, με την οποία άλλοι μπορεί να συμφωνούν και άλλοι όχι, αλλά με τη χρηματοδότηση από το δημόσιο ταμείο αυτής της επίσκεψης, ειδικά σε μία εποχή που υπάρχουν περικοπές σε πολλές δαπάνες”, λέει στο BBC ένας από τους διαδηλωτές, κεντρικό σύνθημα των οποίων είναι: “Ούτε ένα ευρώ από τους φόρους μου για τον Πάπα”.
Δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις του.
Πιστός 22χρονος Ιάπων, κατέφθασε από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου στην Ιβηρική μόνο και μόνο για να βρεθεί “ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους με την ίδια θρησκεία, μιας και δεν υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί στην Ιαπωνία”, ανέφερε στο ίδιο βρετανικό μέσο.
Σύμφωνα με το Reuters η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να δώσει στοιχεία για το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων.
http://www.ethnos.gr

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…