Βρέθηκε το πρώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του Τουπόλεφ

Το πρώτο «μαύρο» κουτί του μοιραίου αεροσκάφους Tu-154, το οποίο κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα, εντοπίστηκε, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αρμόδια πηγή.

5861fd861dc524c9368b4947

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το «μαύρο κουτί» περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.

Εξάλλου, τμήμα της ουράς του ρωσικού αεροσκάφους εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή που συνετρίβη, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως τονίζεται, συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

Την ίδια ώρα, άλλη μία σορός εντοπίστηκε χθες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, σύμφωνα με το υπουργείο.

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης. Το απόγευμα εντοπίστηκε κι ανασύρθηκε άλλη μια σορός, η οποία μεταφέρθηκε σε ένα πλοίο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι το Tu-154, με 84 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, ενώ κατευθυνόταν στη Συρία.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Περισσότερες από 24 ώρες μετά τη συντριβή του Τουπόλεφ, οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας μοιάζει να απομακρύνεται.

Προς το παρόν, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας απέχει πολύ από την κορυφή του καταλόγου» των πιθανών αιτίων της τραγωδίας.

Επιπλέον, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) επιβεβαιώνουν από την πλευρά του ότι κανένα «στοχείο ή γεγονός» δεν πιστοποιεί το σενάριο της επίθεσης.

«Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η διείσδυση ενός ξένου σώματος στον κινητήρα, (ο ανεφοδιασμός) με καύσιμα κακής ποιότητας που οδήγησε στην απώλεια ισχύος, ένα σφάλμα του κυβερνήτη ή η μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος» διευκρίνισε η FSB σύμφωνα με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Φορούσαν σωσίβια οι επιβάτες;

Μία πηγή προσκείμενη στις έρευνες είπε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι πολλά από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή φορούσαν σωσίβια. «Άνθρωποι με σωσίβια ετοιμάζονταν για εκκένωση» ανέφερε, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν βρέθηκαν σωσίβια και στα ένδεκα πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε ωστόσο τις παραπάνω πληροφορίες τονίζοντας ότι «όλες οι φήμες, από ανώνυμες πηγές, ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους Tu-154 φορούσαν σωσίβια είναι αισχροί υπαινιγμοί, απολύτως αναληθείς».   

Τραγωδία στον Στρυμόνα: 63χρονος πνίγηκε μπροστά στα μάτια των φίλων του και της γυναίκας του

ek ekav

Τραγωδία στον Στρυμόνα: 63χρονος πνίγηκε μπροστά στα μάτια των φίλων του και της γυναίκας του

Ο 63χρονος ψάρευε μέσα στο συγκεκριμένο ποτάμι για πάνω από 25 χρόνια και το ήξερε…

Συναγερμός στη Σουηδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού mpox στην Ευρώπη – Τι είναι και πώς μεταδίδεται

giatroi Medium

Συναγερμός στη Σουηδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού mpox στην Ευρώπη – Τι είναι και πώς μεταδίδεται

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε λόγω της mpox, παγκόσμια έκτακτη ανάγκη στη δημόσια υγεία