Σκουρλέτης: Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο πρόγραμμα – Αυτά που λέει ο Σόιμπλε δε στέκουν

Πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σήμερα το πρωί υποστηρίζοντας πως το ΔΝΤ δεν μετείχε μέχρι τώρα στο πρόγραμμα παρά μόνο ως τεχνικός σύμβουλος και η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει τίποτα με το Ταμείο.

570cc3711dc5242e788b46d7

«Δεν έχουμε υπογράψει μνημόνιο με το ΔΝΤ» και άρα «αυτό που λέει ο κύριος Σόιμπλε δεν στέκει γιατί επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και μέχρι τότε η χώρα, αν αφεθεί από τις πολιτικές τρικλοποδιές, θα μπορεί να δανείζεται μόνη της από τις αγορές», εξήγησε και εκτίμησε πως «οι πιθανότητες να μείνει ή να φύγει είναι μοιρασμένες».

«Η Γερμανία έχει ως αντίπαλό της τον ίδιο της τον εαυτό, είναι βεβαρημένη με το ιστορικό της, έχει τις ενοχές της ως κοινωνία και οι θύμησες των λαών είναι ακόμα ενεργές, γι’ αυτό ήθελε το στο πρόγραμμα» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Τα μέτρα είναι αυτά που είναι από τον περασμένο Μάιο, δεν υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για μείωση του αφορολόγητου, είπε και εξήγησε πως «έχουμε συμφωνήσει ότι τα ψηφισμένα μέτρα επαρκούν».

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ως «θετικό» το να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν εξαρτάται ούτε απ’την Ελλάδα, ούτε απ’ τον Σόιμπλε.

Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων τόνισε πως «στα περισσότερα θέματα που διαπραγματευόμαστε έχουμε συμφωνήσει» και τόνισε

«Δεν έχουμε ξεφύγει απ’ τους στόχους του προγράμματος»

«Το 2015 δεν είχαμε συμφωνία, ήταν όλα στον αέρα. Τώρα δεν είναι τίποτα στον αέρα. Έχει κλείσει η πρώτης αξιολόγηση, έχει μειωθεί η ανεργία κι όλα δείχνουν ότι το 2017 θα είναι καλύτερο απ’ το 2016 και διαβεβαίωσε, πως η Κυβέρνηση θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης το 2017.

Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο εκλογών σημείωσε πως δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο αυτό.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο