Newsroom

Newsroom

Η προετοιμασία της μαζικότερης απεργίας πείνας στην Ελλάδα

300 μετανάστες ξεκινούν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και…

300 μετανάστες ξεκινούν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες και μετανάστριες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα.

Το πρωί της Κυριακής ο κόσμος της αλληλεγγύης, εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες, αγωνιστές μεταξύ των οποίων δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωματείων και πανεπιστημιακοί, υποδεχτήκαμε διακόσιους από τους αγωνιζόμενους μετανάστες που ήρθαν από τα Χανιά για να ενωθούν με τους υπόλοιπους απεργούς και να ξεκινήσουν τον μεγάλο αυτό αγώνα.

Με συνθήματα για την αλληλεγγύη στους μετανάστες, την ενότητα Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στις απελάσεις, το ρατσισμό και την εκμετάλλευση, οι αγωνιζόμενοι μετανάστες ενώθηκαν με το κίνημα της αλληλεγγύης, διατρανώνοντας την ελπίδα και την αποφασιστικότητά τους μέχρι την τελική νίκη.

Μετανάστες και αλληλέγγυοι μεταφέρθηκαν στο χώρο του πεζόδρομου της Μασσαλίας στη Νομική σχολή, που θα αποτελέσει το κέντρο του αγώνα, ενώ τμήμα των απεργών ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη.

Μετανάστες και Έλληνες θα πορευτούμε μαζί μέχρι την πλήρη δικαίωση του αγώνα. Θα δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στις πολιτικές που επιχειρούν να μετατρέψουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής κρίσης, έτσι ώστε να συνεχιστεί η καταλήστευση και η υποτίμηση της ζωής όλων μας.

Την ημέρα έναρξης της μεγαλύτερης απεργίας πείνας μεταναστών διοργανώνουμε συνέντευξη τύπου. Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της συνέλευσης των απεργών πείνας, των συνελεύσεων αλληλεγγύης από τα Χανιά και την Αθήνα, από το Σύλλογο Φοιτητών της Νομικής σχολής καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.

Συνέντευξη Τύπου στο αίθριο της Νομικής επί της Μασσαλίας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
http://hungerstrike300.espivblogs.net/

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,
σημαίνει καλύτερη ζωή για όλους

Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον δίκαιο αγώνα των 300 μεταναστών εργατών που ξεκινούν απεργία πείνας από αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών χωρίς χαρτιά δεν είναι μόνον υποχρέωση της πολιτείας απέναντι σε ανθρώπους που ζουν εδω και εργάζονται σκληρά για να μην υφίστανται ρατσισμό και υπερεκμετάλλευση. Αποτελεί ταυτόχρονα επιβεβλημένο μέτρο ανακούφισης των ντόπιων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Νομιμοποίηση σήμερα σημαίνει:

Αύξηση του μεροκάματου των ίδιων των μεταναστων αλλά και όσων ντόπιων αργαζόμενων δουλεύουν σε παρεμφερείς εργασίες με τους μετανάστες. Μαίωση του χάσματος και άμβλυνση της πίεσης που ασκούν οι εργοδότες στους εργαζόμενους με”κανονική” εργασιακή σχέση.

Μείωση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών. Αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και της φοροδιαφυγής από την ένταξη περίπου 470.000 ανθρώπων στο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.

Διευκόλυνση της ένταξης των μεταναστών στα συνδικάτα και αύξηση της διαπραγματευτικής τους δύναμης.

Μείωση της περιθωριοποίησης και της παραβατικότητας, φρένο στην εκμετάλλευση ανθρώπων από εγκληματικά κυκλώματα και κυκλώματα “νομιμοποιήσεων”

Αποσυμφόρηση της διαδικασίας του ασύλου από οικονομικούς μετανάστες που αναγκάζονται να αιτηθούν άσυλο για να μη ζουν με το φόβο της σύλληψης και της απέλασης

Απεγκλωβισμός ανέργων μεταναστών από τη χώρα που θα ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα τους για κάποιο διάστημα, αλλά δεν το κάνουν φοβούμενοι πως δεν θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν παράνομα

Απονομιμοποίηση της ρατσιστικής προπαγάνδας περί “εγκληματιών” λαθρομεταναστών που ευθύνονται για όλα τα δεινά. Απονομιμοποίηση της καταστολής με πρόσχημα τους “παράνομους”

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε πως είναι ψέμα το επιχείρημα ότι νομιμοποίηση=νέα αύξηση μεταναστευτικών ροών. Αν κάτι τέτοιο ίσχυε τότε θα είχαμε “πλημμυρίσει” από Βούλγαρους και Ρουμάνους όταν οι χώρες τους εντάχθηκαν στην ΕΕ και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μετατράπηκαν από παράνομους μετανάστες σε πολίτες της ΕΕ. Αντίθετα η νόμιμη παραμονή και μετακίνηση των μεταναστών σημαίνει πως θα ακολουθήσουν φυσιολογικ και χωρίς περιορισμούς τις ευκαιρίες για εύρεση εργασίας, εκεί όπου υπάρχουν δουλειές. Και δεν θα εγκλωβίζονται σε χώρες σαν την Ελλάδα που είναι παγκοσμίως γνωστό πως αποτελούν τον αδύναμο κρίκο στην παγκόσμια αλυσίδα της κρίσης.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ”
http://www.ksm.gr/

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…