Newsroom

Newsroom

Παπουτσής: αδύνατη η μαζική νομιμοποίηση

«Δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών, δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος…

«Δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών, δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου, για το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
«Για μας προέχει η ανθρώπινη ζωή. Οι νόμοι υπάρχουν για να οργανώνουν τη ζωή των ανθρώπων και η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει τους ελληνικούς νόμους» δήλωσε ο Χρ.Παπουτσής, προσθέτοντας: «εκείνο πάνω στο οποίο εργάζεται κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, είναι πρώτα από όλα να προστατευτεί η ζωή των ανθρώπων. Σεβόμαστε τον αγώνα τους, σεβόμαστε την απεργία πείνας. Είναι μεγάλη υπόθεση κάποιος να παίρνει την απόφαση να κάνει απεργία πείνας και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό το οποίο ζητούν οι μετανάστες, δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούσαν ο Μανώλης Γλέζος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Τάκος Κορωνάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στον κ. Παπουτσή ότι «είμαστε στο και πέντε και ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να έχουμε μοιραίες ανεπίστρεπτες εξελίξεις οι οποίες θα είναι μια πραγματική ιστορική τραγωδία για τη χώρα».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία τόνισε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να ικανοποιηθούν θεμελιώδη αιτήματα των απεργών με την εξασφάλιση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους».

Από την πλευρά του, ο Χρ.Παπουτσής, τόνισε: « Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις, τις οποίες μας έκανε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τις εξετάσουμε, θα τις μεταφέρω στον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Γιάννη Ραγκούση, και βεβαίως θα ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό.

«Από την άλλη πλευρά ισχύουν οι προτάσεις τις οποίες έχει κάνει η Κυβέρνηση και αφορούν το δικό μας Υπουργείο, δηλαδή αφορούν την εφαρμογή του Νόμου στο πεδίο ευθύνης του δικού μας Υπουργείου. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λυθεί το ταχύτερο δυνατό η απεργία πείνας.

«Πρέπει να δοθεί άμεση λύση, νοικοκυρεμένη λύση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς και στις υποχρεώσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιο του Schengen.

«Σε κάθε περίπτωση, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γλέζο, τον κ. Λαφαζάνη και τον κ. Κορωνάκη που είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί αυτό το θέμα».
http://www.ethnos.gr

Τραγωδία στον Στρυμόνα: 63χρονος πνίγηκε μπροστά στα μάτια των φίλων του και της γυναίκας του

ek ekav

Τραγωδία στον Στρυμόνα: 63χρονος πνίγηκε μπροστά στα μάτια των φίλων του και της γυναίκας του

Ο 63χρονος ψάρευε μέσα στο συγκεκριμένο ποτάμι για πάνω από 25 χρόνια και το ήξερε…

Συναγερμός στη Σουηδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού mpox στην Ευρώπη – Τι είναι και πώς μεταδίδεται

giatroi Medium

Συναγερμός στη Σουηδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού mpox στην Ευρώπη – Τι είναι και πώς μεταδίδεται

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε λόγω της mpox, παγκόσμια έκτακτη ανάγκη στη δημόσια υγεία