Ηγετικό στέλεχος ο χρυσαυγίτης που ξυλοκόπησε τον φοιτητή

Ο 42χρονος που ξυλοκόπησε τον 24χρονο φοιτητή δεν είναι απλώς ένας υπάλληλος του Μιχαλολιάκο αλλά πρόκειται για ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης

58e13bd71dc524924b8b4630

O Χρήστος Ζέρβας, ένας από τους χρυσαυγίτες που επιτέθηκε βάναυσα στον 24χρονο φοιτητή, στην περιοχή των Ελληνορώσων, παρουσιάζεται ως απλός μετακλητός υπάλληλος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, αλλά όπως δείχνουν στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη.

Ο Ζέρβας οδηγήθηκε χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ληστείας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, για τις οποίες θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής

Τα ΜΜΕ αναφέρουν την ιδιότητα του Ζέρβα ως μετακλητού υπαλλήλου του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, καθώς και ότι “εχει διατελέσει υποψήφιος”. Πρόκειται, όπως σχολιάζει η ιστοσελίδα jailgoldendawn, για υποτίμηση του ρόλου του Ζερβα στη Χρυσή Αυγή. Ο Ζέρβας είναι ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης. Είναι καταρχάς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της οργάνωσης.


Δεξί χέρι Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη

Ακόμη, όπως αναφέρει το altsantiri.gr ο Ζέρβας είναι δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη. Εδώ ο Ζέρβας ανακοινώνεται από τον Κασιδιάρη ως “η ψυχή του Λαϊκού Συνδέσμου στους Αμπελόκηπους”, σε εκδήλωση της “Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα” τον Μάη του 2014, όταν ο πρώτος κατέβαινε ως δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Κασιδιάρη.


Εδώ ο Ζέρβας μιλάει ως γραμματέας στα εγκαίνια των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης Αμπελοκήπων που λειτουργούν στα γραφεία της “Κεντρικής Διοίκησης” στη Μεσογείων


Ο Ζέρβας εμφανίζεται και συστήνεται ως “εσωτερική Ασφάλεια” των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στο ντοκιμαντέρ της Angelique Kourounis “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”.


“Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι» καταγγέλλει ο 24χρονος φοιτητής

«Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ήταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα. Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι» καταγγέλλει ο 24χρονος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

H μητέρα του νεαρού επισήμανε πως «την γλίτωσε εκ θαύματος» και συνέχισε: «Τον κυνήγησαν αρκετά και έτρεχε το παιδί. Και ξεφύτρωσαν και άλλοι από γύρω, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και μαζεύτηκαν και τον χτύπησαν και τον σέρνανε στην Παππαδά, τέσσερα τετράγωνα και του λέει θα πάμε στα γραφεία κτλ, εσύ μας έσπασες τα γραφεία και κάτι τέτοια και βρισιές κτλ. Και τον χτυπούσαν κάτω με κλοτσιές, γροθιές στο κεφάλι με σκοπό να τον σκοτώσουν».

Ο πατέρας του νεαρού δήλωσε πως «το παιδί έτρεχε να σωθεί στα στενά, τον πιάνουν τρεις και αρχίζουν να τον χτυπάνε. Μόλις τελειώνουν και φεύγουν, τον πλησιάζει ένας άλλος και του λέει “είσαι καλά; αφού είσαι καλά, έλα να δεις πώς θα γίνεις τώρα”».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση συνέβη λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και ενώ ο νεαρός περπατούσε στη συμβολή των οδών Παπαδά και Κουσιανόφκσι, στους Αμπελοκήπους, οπότε μία ομάδα χρυσαυγιτών που βρίσκονταν σε κοντινή καφετέρια, ιδιοκτησίας του δράστη. 

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά σε ΜΚΟ υπέρ της Ουκρανίας

ksenia karelina r

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά σε ΜΚΟ υπέρ της Ουκρανίας

Η ίδια η Καρέλινα, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ρωσική και αμερικανική) δήλωσε ένοχη για…