Στη φυλακή ο χρυσαυγίτης που ξυλοκόπησε τον φοιτητή

Ο φοιτητής αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορούμενου έναν από τους δράστες της επίθεσης.

58e515741dc5245a298b47a9

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του κατηγορούμενου ο οποίος αρχικά κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για ληστεία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, ωστόσο την τελευταία στιγμή, η τελευταία κατηγορία μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 24χρονος φοιτητής αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του. Ο νεαρός, μάλιστα, εμφανίζεται να αναγνώρισε σημάδι που φέρει στο πρόσωπο του ο κατηγορούμενος ο οποίος την ώρα που αποχωρούσε έβρισε τον νεαρό μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, φωνάζοντας «άντε γαμηθείτε απόγονοι του Μπελογιάννη».

Νωρίτερα στην απολογία του, ο 42χρονος χρυσαυγίτης, μετακλητός υπάλληλος της Χρυσής Αυγής και δεξί χέρι Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη, έκανε λόγο για στοχοποίησή του ενώ για την αναγνώρισή του απ’ τον φοιτητή, υποστήριξε ότι ο 24χρονος έχει παρασυρθεί από την εμφάνιση φωτογραφιών του στα ΜΜΕ.

Μάρτυρες υπεράσπισης του 42χρονου κατέθεσαν εν τω μεταξύ ότι ο κατηγορούμενος δεν 

δεν βρισκόταν στην περιοχή

όταν δέχθηκε την επίθεση ο φοιτητής, ενώ στα δικαστήρια βρέθηκε και η μητέρα του φοιτητή, η οποία σε δηλώσεις της τόνισε για το νεοναζιστικό μόρφωμα: 

«Προσβάλλουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους. Αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα. Το παιδί μου δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ΧΑ , ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική, αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα. Όποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν».

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας επιτέθηκε στον 24χρονο φοιτητή το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ ο νεαρός περπατούσε στη συμβολή των οδών Παπαδά και Κουσιανόφκσι, στους Αμπελόκηπους. 

O Χρήστος Ζέρβας, παρουσιάζεται ως απλός μετακλητός υπάλληλος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, αλλά όπως δείχνουν στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη.

Ο Ζέρβας οδηγήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ληστείας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, για τις οποίες θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά σε ΜΚΟ υπέρ της Ουκρανίας

ksenia karelina r

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά σε ΜΚΟ υπέρ της Ουκρανίας

Η ίδια η Καρέλινα, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ρωσική και αμερικανική) δήλωσε ένοχη για…