Newsroom

Newsroom

Μπλόκο φαρμακοποιών σε 7 Ταμεία

Σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και…

Σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ, οι φαρμακοποιοί, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία τούς οφείλουν τεράστια ποσά.

Οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από σήμερα, 1η Μαρτίου, στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία τούς οφείλουν τεράστια ποσά.

Ορισμένοι φαρμακευτικοί σύλλογοι, όπως της Κρήτης και της Κορίνθου, αποφάσισαν να προχωρήσουν στο «πάγωμα» της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από πρώτης Απριλίου, ώστε να υπάρχει επαρκής ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντου, από την 1η Απριλίου, στη λίστα των αποκλειομένων θα προστεθούν, εάν συνεχίσουν να χρωστούν, και άλλα τέσσερα Ταμεία, των οποίων οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, μεταξύ των οποίων και ο ΟΑΕΕ.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων, ο ΕΟΦ έχει ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των Παράλληλων Εξαγωγών και της Ενδοκοινοτικής Διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που παρουσιάζουν ελλείψεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια κάλυψης των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγόρευσης, δεν επιτρέπεται κάθε αποθεματοποίηση των προϊόντων αυτών και επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας, Φαρμακαποθήκες, Φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους. Η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή κυρώσεων.

http://www.ethnos.gr

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…