Ψεύτικα τα όπλα στην εντυπωσιακή παρέλαση της Βόρειας Κορέας;

Η μεγάλη παρέλαση που έλαβε χώρα στη Βόρεια Κορέα το Σάββατο 15 Απριλίου στην Πιονγκγιάνγκ για να εορταστεί η «Ημέρα του Ήλιου», δηλαδή τα 105 χρόνια από την γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Βόρειας Κορέας ήταν άκρως εντυπωσιακή, αφού ο Κιμ Γιονγκ έδωσε μια γεύση σε όσους αμφισβητούν την δύναμη της χώρας του.

5901d4ee1dc52412158b45a1

Ωστόσο, πρώην στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Μάικλ Πρίτζεντ ο οποίος μελέτησε τη μεγάλη παρέλαση αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News πως πολλά από τα όπλα που κρατούσαν οι στρατιώτες ήταν ψεύτικα!

Επίσης, υποστήριξε ότι τα γυαλιά ηλίου που φαίνονταν κάθε άλλο παρά είναι βαλλιστικά ασφαλείας καθώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές για μάχη. Αντίθετα, είναι κατάλληλα μόνο για την παραλία.

«Με αυτή την παρέλαση ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο, δεν είχε να κάνει με την αποτελεσματικότητά τους στη μάχη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρίτζεντ.


Ο Πρίτζεντ τονίζει ακόμα ότι πολλά από τα αξεσουάρ που φορούν οι στρατιώτες της κομμουνιστικής χώρας απέχουν πολύ από να θεωρηθούν στρατιωτικών προδιαγραφών.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα βλήματα που οι στρατιώτες συνδέουν στις κάννες των όπλων τους. «Αυτά τα όπλα είναι γελοία επειδή μπορείτε να δείτε το πλαστικό πάνω από την κάννη» αναφέρει. «Και τα χρωμιωμένα όπλα είναι πιθανότατα… βαμμένα» δηλώνει.

Σημειώνεται πάντως ότι η Πιονγκιάνγκ έχει τέτοια όπλα στο οπλοστάσιό της, ωστόσο δηλώνει ότι τα ρουκετοβόλα στην παρέλαση ήταν παιχνίδια για να αποφευχθεί πιθανή… απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.




Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…