Newsroom

Newsroom

Ένταση και φραστικά επεισόδια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

Με αφορμή  τη χθεσινοβραδινή συζήτηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου της Αθήνας, η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πλατείας…

Με αφορμή  τη χθεσινοβραδινή συζήτηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου της Αθήνας, η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πλατείας Κοτζιά, κόντεψε να μετατραπεί σε ριγκ.

Εντός της αίθουσας μεταφέρθηκαν οι αντιθέσεις για το μεταναστευτικό, οι οποίες ανέβασαν τους τόνους, και οδήγησαν σε ένταση και ανταλλαγή φραστικών επεισοδίων μεταξύ του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, του εκπροσώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ. Π. Κωνσταντίνου, αλλά και δημοτικών συμβούλων της Ανοιχτής Πόλης.

Η παρέμβαση μιας, γνωστής για την αντιρατσιστική της δράση, κατοίκου της  περιοχής των Αθηνών, η οποία κατήγγειλε ότι στην πλατεία Αττικής, την περασμένη Κυριακή, μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να ματαιώσουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος ζήτησε  από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κύριο Κ. Μπέη,  να δώσει το λόγο και σε κατοίκους της περιοχής που εκφράζουν την αντίθετη πλευρά.

Σύμφωνα με τις περιγραφές δημοτικών συμβούλων, ο κ. Μιχαλολιάκος διαμαρτύρονταν κατά του  Κ. Μπέη ότι δεν δίνει το λόγο σε άλλους κατοίκους της περιοχής, όταν μπήκε στην αίθουσα ένας άνδρας ο οποίος επιτέθηκε φραστικά κατά του κ. Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Παράλληλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στην αίθουσα εισέβαλλαν άλλα τέσσερα άτομα, δηλώνοντας νωρίτερα στο προσωπικό ασφαλείας του δήμου ότι ήθελαν να προστατεύσουν τον κ. Μιχαλολιάκο, ενώ ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής εκτόξευε βαριές εκφράσεις, προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και σε συμβούλους της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Μετά την αναγκαστική διακοπή της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τέτοιου είδους γεγονότα, τα οποία όπως δήλωσε από τη μια εκφυλίζουν τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου, και από την άλλη διαμορφώνουν καταστάσεις εξοικείωσης με απειλές βίας, ύβρεις και αντεγκλήσεις.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…