Newsroom

Newsroom

Αντίποινα στην Ουάσινγκτον από το Κρεμλίνο

Στην αντεπίθεση περνάει η Ρωσία μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να υπερψηφίσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

597b3bd71dc52433258b4740

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν σε συνολικά 455 άτομα το προσωπικό τους στην πρεσβεία στη Μόσχα και στα γενικά προξενεία που βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη, στο Γιεκατέρινμπουργκ και το Βλαδιβοστόκ.

Η απομάκρυνση του προσωπικού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, από την 1η Αυγούστου η Ρωσία απαγορεύει στις ΗΠΑ την πρόσβαση στη θερινή εξοχική κατοικία της αμερικανικής πρεσβείας και τη χρήση αποθηκευτικών χώρων που διαθέτει η αμερικανική αποστολή στη Μόσχα.

Όπως επισημαίνει η Μόσχα, οι νέες ποινές «επιβεβαιώνουν την ακραία επιθετικότητα των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις» και πως οι ΗΠΑ συνηθίζουν να επιβάλλουν «παράνομες» ποινές στη Ρωσία.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ήλθε λίγες ώρες αφότου η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών υπερψήφισε με πλειοψηφία 98-2 την ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, λίγες ημέρες αφότου το νομοσχέδιο πέρασε με επίσης συντριπτική πλειοψηφία και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σουδάν: Μαίνεται ο εμφύλιος – Πάνω από 20 νεκροί και 60 τραυματίες σε χθεσινή επίθεση

sudan2

Σουδάν: Μαίνεται ο εμφύλιος – Πάνω από 20 νεκροί και 60 τραυματίες σε χθεσινή επίθεση

Η ένοπλη σύρραξη έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, με τον αριθμό…