Newsroom

Newsroom

Δείτε 10 περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα σε όλο τον κόσμο

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που στολίζουμε χριστουγεννιάτικα δέντρα, που τρώμε γαλοπούλα, και που περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη (τουλάχιστον τα παιδιά).

5a401c941dc524e7608b45e0

Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με πολλούς διαφορετικούς λόγους. Η κάθε περιοχή έχει και τα ιδιαίτερα- έθιμά της ανάλογα με την παράδοσή της.

Ας δούμε 10 περίεργα έθιμα

1. Καταλονία – Χριστουγεννιάτικος κορμός

Ένα από τα πιο περίεργα έθιμα είναι αυτό στην Καταλονία που έχει τις ρίζες του σε έναν παλιό μύθο της πόλης. Ξεκινώντας από τις 8 Δεκεμβρίου, η οικογένεια αρχίζει να φροντίζει ένα κούτσουρο το οποίο κάθε βράδυ το διαμορφώνουν. Η παράδοση υπαγορεύει ότι τα παιδιά πρέπει να φροντίζουν το κούτσουρο, να του αφήνουν φαγητό και να το κρατούν ζεστό, έτσι ώστε την ημέρα των Χριστουγέννων να τους φέρει τα δώρα. 


2. Ουγγαρία – Szaloncukor

Ένας τύπος γλυκού, φτιαγμένος από αρωματικά και καλυμμένη με σοκολάτα, το szaloncukor συνδέεται παραδοσιακά με τα Χριστούγεννα.

Συχνά κρέμεται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα ως διακόσμηση και δίνεται στα παιδιά.

3. Φιλιππίνες – Φεστιβάλ γιγαντιαίων φαναριών

Το ετήσιο Φεστιβάλ Φαναριών φιλοξενείτε στην πόλη Σαν Φερνάντο και πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο, το Σάββατο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Σε διαγωνισμό που πραγματοποιείται διαλέγουν το καλύτερο γιγάντιο φανάρι.

4. Σουηδία – Κατσίκα από άχυρο

Στη σουηδική πόλη Gävle, οι κάτοικοι στήνουν μια γιγαντιαία εκδοχή μιας παραδοσιακής Σουηδικής κατσίκας Yule φτιαγμένης από άχυρο.


5. Αυστρία – Κράμπους

Σε πολλές αυστριακές πόλεις, οι άνδρες ντύνονται ως Κράμπους. Ένα τέρας που εμφανίζεται για να τιμωρήσει όσους δεν έχουν συμπεριφερθεί σωστά. Βέβαια, η εμφάνισή του είναι αρκετή τιμωρία. Το έθιμο του Κράμπους έχει τις ρίζες του στην Γερμανική παράδοση και σήμερα, οι νέοι συνηθίζουν να μασκαρεύονται ως Κράμπους και βγαίνουν στους δρόμους της Αυστρίας και τρομάζουν τα μικρά παιδιά. 


6. Νορβηγία – Κρύψτε τις σκούπες

Η νορβηγική παράδοση υπαγορεύει ότι η Παραμονή των Χριστουγέννων συμπίπτει με την άφιξη των κακών πνευμάτων, και για να αντισταθμιστεί αυτό, τα νοικοκυριά πρέπει να κρύψουν τις σκούπες τους.

7. Κολομβία – Ημέρα των Μικρών Κεριών

Στις 7 Δεκεμβρίου, οι Κολομβιανοί γιορτάζουν την Ημέρα των Μικρών Κεριών ή την Día de las Velitas.

Για να σηματοδοτήσουν την έναρξη των Χριστουγέννων και να τιμήσουν την Παναγία και την Άμωμη Σύλληψη, οι άνθρωποι βάζουν κεριά στα παράθυρά τους και στις αυλές τους.

8. Ιαπωνία – Χριστούγεννα KFC

Εκτιμάται ότι 3,6 εκατομμύρια ιαπωνικές οικογένειες θα φάνε KFC κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Λίγο μετά το άνοιγμα του πρώτου εστιατορίου το 1970, ο διευθυντής Takeshi Okawara αποφάσισε να πουλήσει «εορταστικά κουτάκια» κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.


10. Ιρλανδία – Καρυδόπιτα και μια πίντα του Γκίνες.

Τα παιδιά στην Ιρλανδία θα αφήσουν έξω μια πίτα κιμά και μια πίντα Guinness για τον Άγιο Βασίλη.


10. Μεξικό – Η νύχτα με τα ραπανάκια

Κάθε 23 Δεκεμβρίου, η πόλη Οαχάκα στο Μεξικό, παρουσιάζει μία εντυπωσιακή έκθεση από γλυπτά λαχανικά με τα ραπανάκια να κλέβουν την παράσταση. Στην έκθεση αποτυπώνονται παραδοσιακές στιγμές και το φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες. 

Πέθανε Παλαιστίνια κρατούμενη ισραηλινής φυλακής – Η Ουάφα Τζαράρ «είναι νεκρή και η ιστορία της θα θαφτεί μαζί της»

Wafa Jarrar SOCIAL

Πέθανε Παλαιστίνια κρατούμενη ισραηλινής φυλακής – Η Ουάφα Τζαράρ «είναι νεκρή και η ιστορία της θα θαφτεί μαζί της»

Η Ουάφα Τζαράρ «είναι νεκρή και η ιστορία της θα θαφτεί μαζί της, διότι δε…

Μέση Ανατολή: Επιθέσεις με drones εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ – Το μήνυμα των ΗΠΑ στο Ιράν

w06 135324w11221239Gaza27790064

Μέση Ανατολή: Επιθέσεις με drones εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ – Το μήνυμα των ΗΠΑ στο Ιράν

Πλάνα της τηλεόρασης του Reuters έδειξαν ένα σημείο πρόσκρουσης κοντά σε στάση λεωφορείου σε κεντρικό…

ΠΟΥ: Ανησυχητική προειδοποίηση για αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 παγκοσμίως – Μεγάλη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης

5476860

ΠΟΥ: Ανησυχητική προειδοποίηση για αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 παγκοσμίως – Μεγάλη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης

Συνολικά το ποσοστό των θετικών τεστ είναι πάνω από 10%