Στους 89 οι νεκροί- Νεκρός και ο 13χρονος Αλέξανδρος-Ταυτοποιήθηκε η σορός ενός ακόμα αγνοουμένου

Μέρα με την μέρα μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τον πύρινο όλεθρο στην Αττική με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει στους 89.

5b5b16231dc52481398b4625 1

Τραγική κατάληξη είχε και η αναζήτηση του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου ο οποίος ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Το θρίλερ της εξαφάνισής τους έλαβε τέλος αφού τελικά ταυτοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα ως νεκρός. Την είδηση έκανε γνωστή το Χαμόγελο του Παιδιού με ανάρτησή σου.


Νωρίτερα, άλλη μια γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ έχασε την μάχη για την ζωή, την ώρα που είναι δεκάδες οι αγνοούμενοι με τους συγγενείς τους να ζουν τον δικό τους «Γολγοθά».

Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 88: Οι ιατροδικαστές ολοκλήρωσαν νεκροτομές επί 86 σορών, ενώ ένας 62χρονος που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό κατέληξε την Παρασκευή και μια 42χρονη πέθανε στο ΚΑΤ, όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου.

Εν τω μεταξύ, τραγικός ήταν επίλογος στην αναζήτηση των δίδυμων κοριτσιών που αναζητούσαν οι γονείς τους από την Δευτέρα που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι.

Τα δυο 9χρονα κοριτσάκια Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου βρέθηκαν νεκρές, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους και την Παρασκευή ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους.

Η είδηση για την ταυτοποίηση των σορών έγινε γνωστή λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ταυτοποιήθηκε η σορός ενός ακόμα αγνοουμένου

Νεκρός βρέθηκε ο Σπύρος Κάκαρης, ο οποιος αγνοούνταν από τη Δευτέρα στο Μάτι.

Ο αδελφός του άντρα ειδοποιήθηκε να πάει εκτάκτως στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί το Σάββατο, όπου ενημερώθηκε για τα τραγικά νέα.



Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Παράλληλα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης ανακοίνωσε πως οι νεκροτομές ολοκληρώθηκαν.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Οπότε από εδώ και πέρα αυτό που μένει είναι το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρακούσης εξήγησε και γιατί υπάρχει απόκλιση στον αριθμό όσων νεκροτομήθηκαν με αυτόν που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως είπε, οι σοροί στις οποίες έγινε νεκροτομή είναι περισσότερες από τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής γιατί σε κάποιες σορούς, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού, όπως οστά από άλλους ανθρώπους, κάτι που δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει κανένας άλλος πέραν του ιατροδικαστή.

Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Σύμφωνα με ενημέρωση της εκπροσώπου της πυροσβεστικής Σταυρούλας Μαλλίρη, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Η ίδια διευκρίνισε ωστόσο πως στις οικίες οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν οι ομάδες ερευνών, προς το παρόν, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.

Η κ. Μαλλίρη ανέφερε πως οι έρευνες για την αναζήτηση αγνοουμένων δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου, «παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, από σήμερα έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις 08:00 έως τις 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων».


Συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα για αγνοούμενους

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τον τυχόν εντοπισμό αγνοούμενων στη θάλασσα, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου.

Παράλληλα με τις έρευνες που κάνουν τα σκάφη του Λιμενικού εκτελείται επιχειρησιακό σχέδιο από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του ΛΣ, η οποία έχει την δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος (Συσκευές Rebreather).

Η Ομάδα αξιοποιεί τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού.

Στις εργασίες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος, με εξειδικευμένο sonar και ROV για κατάδειξη σημείων. Επισημαίνεται ότι, έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 67 καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες.


Συγκλονισμένοι οι Αμερικάνοι: Είδαν μετεωρίτη να περνάει πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και να διαλύεται πάνω από το Μανχάταν

AP24099749242221

Συγκλονισμένοι οι Αμερικάνοι: Είδαν μετεωρίτη να περνάει πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και να διαλύεται πάνω από το Μανχάταν

Συνολικά 20 άνθρωποι σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ ανέφεραν πως είδαν τον μετεωρίτη…

«Ράπισμα» για την Φον ντερ Λάιεν: Έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

AP24169466271483

«Ράπισμα» για την Φον ντερ Λάιεν: Έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

Η απόφαση έρχεται μια μέρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για την ανανέωση της θητείας της…

Η γιατρός Κατερίνα Γαβαλά ξεμπρόστιασε κυβέρνηση και Θεμιστοκλέους για τη «στημένη συνάντηση» στην Κω (video)

profile player 960x540 8

Η γιατρός Κατερίνα Γαβαλά ξεμπρόστιασε κυβέρνηση και Θεμιστοκλέους για τη «στημένη συνάντηση» στην Κω (video)

Μάλιστα η ίδια μίλησε για Σταλινικές καταστάσεις στον τομέα της υγείας

Θρίλερ στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε χωρίς αισθήσεις μέσα στο αυτοκίνητό του – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

εκαβ

Θρίλερ στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε χωρίς αισθήσεις μέσα στο αυτοκίνητό του – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον κυκλικό κόμβο της Κύπρου με ΟΓΛ και ειδοποιήθηκε άμεσα αστυνομία…