Newsroom

Newsroom

Ένα μοναδικό ταξίδι γαστρονομίας στην ταβέρνα "Βαφειός" στη Λέσβο

Ελληνικό καλοκαίρι. Ζέστη, ήλιος, ήχος τζιτζικιών, θάλασσα αλλά και βουνό για δροσιά. Δεν λείπει φυσικά και το καλό φαγητό.

5b6b09311dc524821b8b4705

Ταξιδεύοντας κάποιος στη Λέσβο έχει πάρα πολλές επιλογές για να περάσει ξέγνοιαστα τις διακοπές του. Να γυρίσει τα πανέμορφα μέρη της. Να γνωρίσει τους φιλόξενους ανθρώπους της. Να πιεί μαζί τους. Να γελάσει, αλλά και να γευτεί την υπέροχη τοπική κουζίνα με τα πιο αγνά και ντόπια υλικά.

Αν έχετε πλάνο να επισκεφτείτε το νησί και αγαπάτε τη φύση, τότε θα πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων σας και τις μοναδικές περιπατητικές διαδρομές. Ανάμεσα στην ομορφιά της μοναδικής φύσης του νησιού, ένα μικρό χωριό 150 περίπου κατοίκων κι από τα πιο παραδοσιακά που μπορείτε να επισκεφθείτε στη Λέσβο, σας περιμένει να το γνωρίσετε.

Ο Βαφειός βρίσκεται σε υψόμετρο 306 μέτρα, χτισμένος στις παρυφές του όρους Λεπέτυμνος όπου κατά την αρχαιότητα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια του Αιγαίου. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το μικρό αυτό χωριό βρίσκεται στο κέντρο ενός μεγάλου δικτύου περιπατητικών και ορειβατικών διαδρομών που συνδέουν τον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου με τα μοναδικού κάλους γεωλογικά στοιχεία.

Βρίσκεται στη διαδρομή Μόλυβος – Συκαμινέα – Μανταμάδος – Μυτιλήνη και απέχει 5χλμ. από τον Μόλυβο (Μήθυμνα).

Το χωριό ήταν αγροτικός οικισμός στα σύνορα αρχαίου «ΤΕΜΕΝΟΥΣ» της αρχαίας Μήθυμνας και κατά την παράδοση, άντλησε την ονομασία του από τα βυρσοδεψεία (βαφεία δερμάτων) που λειτουργούσαν κάποτε στην περιοχή. Υπάρχουν βέβαια και οι ρομαντικοί θεωρητικοί, που υποστηρίζουν ότι η ονομασία προέρχεται από το βαθυκόκκινο χρώμα που απλώνει στο χωριό το ηλιοβασίλεμα της Λέσβου.

Στο κέντρο ακριβώς του χωριού δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, της οποίας το ξυλόγλυπτο τέμπλο διατηρείται ακόμα, έστω και αν τα σημάδια του χρόνου είναι ορατά. Οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

Για υπέροχο φαγητό, στην ταβέρνα «Βαφειός»


Εδώ και 31 ολόκληρα χρόνια, η ταβέρνα «Βαφειός» προσφέρει τα καλύτερα πιάτα στους επισκέπτες του νησιού. Λειτουργεί από το 1987 και είναι μέλος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Βοήθησε με τον τρόπο της ώστε το χωριό να προβάλλει τη γαστρονομική του υπεροχή και εσείς να μπορείτε να συνδυάζετε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία με την εμπειρία ενός μαγευτικού περιπάτου σε μονοπάτια πολλών ετών και μοναδικής ομορφιάς.

Σε κάθε πιάτο θα γευτείτε αγνά και φυσικά προϊόντα. Θα απολαμβάνετε κάθε λιχουδιά βλέποντας την υπέροχη θέα. Ένα απέραντο γαλάζιο που θα σας χαλαρώσει.

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Troxaio messinia

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Ο 19χρονος που έφερε πολύ σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην Καλαμάτα…