Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η επιστροφή του Γιώργου Πανουσόπουλου

Απόλυτα κινηματογραφική αυτή η εβδομάδα, αφού αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες.

5ba3bd9b1dc524dc398b4567

Νύχτες Πρεμιέρας

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας έχει ξεκινήσει με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Δείτε αναλυτικά. 

Σ’ Αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει – Μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι

Στη νέα του ταινία -με τίτλο βγαλμένο από τους στίχους του «Ήτανε λέει» του Άκη Πάνου- ο Γιώργος Πανουσόπουλος εξερευνά έναν ιδεατό τόπο και τρόπο ζωής. Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και μία νεαρή οικονομολόγος, φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και όχι μόνο… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Σερζ Ρεκέ Μπαρβίλ, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Φωτεινή Τσακίρη, Μπάμπης Χατζηδάκης


Το Σπίτι με το ρολόι στον τοίχο – Μία ταινία φαντασίας

Ο Λούις, ένα ορφανό αγοράκι, μετακομίζει στο Μίσιγκαν για να ζήσει στο σπίτι του θείου του, Τζόναθαν. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα, ο μικρός Λούις θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται ένα μαγικό ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο! Θα καταφέρουν να το βρουν και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά;

Σκηνοθεσία: Ιλάι Ροθ

Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κάιλ ΜακΛάχλαν, Τζακ Μπλακ, Όουεν Βακάρο


Ο Johnny English ξαναχτυπά – Ένας ατζαμής κατάσκοπος

Ο Ρόουαν Άτκινσον επιστρέφει στο ρόλο του ατζαμή κατασκόπου Johnny English που, στη φιλότιμη προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Αυτή τη φορά, όταν αποκαλύπτονται οι πραγματικές ταυτότητες όλων των Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Johnny English αφήνει τη διδασκαλία και αναλαμβάνει να «αποκρυπτογραφήσει» τον ψηφιακό κόσμο με τις άπειρες αναλογικές του γνώσεις και να βρει τους χάκερς!

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κερ

Πρωταγωνιστούν: Ρόουαν Άτκινσον, Όλγα Κιριλένκο, Έμα Τόμσον, Μπεν Μίλερ


Μην ανησυχείς, δεν θα φτάσει μακριά με τα πόδια – Μία αληθινή ιστορία επιβίωσης

Ο Τζον Κάλαχαν παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε ένα τροχαίο και το τελευταίο πράγμα που έχει σκοπό να κάνει είναι να κόψει το ποτό. Όταν δέχεται να κάνει φυσιοθεραπεία (με την παρότρυνση της κοπέλας του κι ενός χαρισματικού σπόνσορα) ο Κάλαχαν ανακαλύπτει το ταλέντο του να σχεδιάζει προκλητικά σκίτσα για εφημερίδες που τον κάνουν διάσημο παγκοσμίως.

Σκηνοθεσία: Γκας Βαν Σαντ

Πρωταγωνιστούν: Γιοακίν Φίνιξ, Τζόνα Χιλ, Ρούνι Μάρα, Τζακ Μπλακ


Υπεράνω Πάσης Υποψίας – Ένας ιδιαίτερος κατάσκοπος

Ταινία βασισμένη στη βιογραφία «The Catcher Was A Spy: The Mysterious Life of Moe Berg» του Νίκολας Ντάβιντοφ και σενάριο του Ρόμπερτ Ρόντατ («Thor: The Dark World»). Στα μέσα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ο πρωτοκλασάτος αθλητής του Baseball Μό Μπεργκ στρατολογείται σε μία νέα ομάδα: στο Γραφείο των Υπηρεσιών Ασφαλείας (την μεταγενέστερη CIA). O Μπεργκ δεν είναι ένας συνηθισμένος αθλητής, μορφωμένος, μιλάει εννέα γλώσσες και είναι συχνά καλεσμένος σε ένα δημοφιλές παιχνίδι γνώσεων της τηλεόρασης. Παρά την αναγνωσιμότητα του ο Μπεργκ είναι ένας αινιγματικός άνδρας με ταλέντο στο να κρατάει μυστικά. Ο νεοσύλλεκτος κατάσκοπος σύντομα εκπαιδεύεται και ρίχνεται στο πεδίο της δράσης με σκοπό να εμποδίσει τον Γερμανό επιστήμονα Werner Heisenberg να φτιάξει μια ατομική βόμβα για τους Ναζί.

Σκηνοθεσία: Μπεν Λιούιν

Πρωταγωνιστούν: Πολ Ρουντ, Μαρκ Στρονγκ, Σιένα Μίλερ, Τζεφ Ντάνιελς, Γκάι Πιρς


Χάσαμε το Δρόμο… Στοπ! – Πως συμβιώνουν διαφορετικοί άνθρωποι;

Ο Μάριο Καβαλάρο ξυπνάει κάθε πρωί με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά και την ίδια πόλη. Αγαπάει την ακρίβεια, τη συνέπεια, τον σεβασμό και τους καλούς τρόπους και γενικότερα την τάξη. Κάθε αλλαγή τον τρομάζει, πόσο μάλλον όταν αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με την πώληση του αγαπημένου του μπαρ σε έναν Αιγύπτιο και τον ερχομό του Όμπα, ενός Σενεγαλέζου πωλητή δρόμου. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο Μάριο σκέφτεται μια απλή, αν και ελαφρώς τρελή, λύση: να απαγάγει τον Όμπα και να τον γυρίσει πίσω από εκεί που ήρθε, δηλαδή την Σενεγάλη…

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Αλμπανέζε

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Αλμπανέζε, Άλεξ Φόντζα, Οντ Λεγκαστελουά, Ντανιέλα Πιπέρνο


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…