Newsroom

Newsroom

Καπερνάρος: 67 ερωτήσεις ζητούν απαντήσεις…

Για τις 67 ερωτήσεις που έχει καταθέσει τα τελευταία χρόνια προς υπουργούς, αλλά και τον ιδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς ποτέ…

kapernaros 0

Για τις 67 ερωτήσεις που έχει καταθέσει τα τελευταία χρόνια προς υπουργούς, αλλά και τον ιδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς ποτέ να πάρει απαντήσεις, μίλησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, καταγγέλλοντας προσβολή της προσωπικότητας των βουλευτών λόγω της απαξίωσης των θεσμών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Καπερνάρος, από τις 67 ερωτήσεις των οποίων η τύχη αγνοείται, 21 απευθύνονταν στον υπουργό Εργασίας, ενώ άλλες 16 αφορούσαν στο υπουργείο Υγείας.

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ο βουλευτής κατέθεσε εκ νέου ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το αν θα γίνει τελικά η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, όπως είχε εξαγγείλει, ενώ ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά όλων των υπουργικών συμβουλίων των τελευταίων ετών, ώστε να εξακριβωθεί το τι ακριβώς έγινε με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Καπερνάρος αναφέρθηκε ακόμα στο νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, σχολιάζοντας ότι είναι «ό,τι ελεεινότερο και τρισαθλιότερο από καταβολής ελληνικού κράτους» και ότι ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για να προστατεύονται από νόμο οι υπουργοί για το «πλιάτσικο» στα δημόσια ταμεία. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο νόμος αυτός βόλεψε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς απαλλάχθηκε από το σοβαρότερο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται, αφού αυτό παραγράφηκε.