Στο Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη εκπαιδεύονται τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος, παράγοντας νωπά κηπευτικά, σιτηρά, σάλτσα και ζυμαρικά. Τα προϊόντα καλύπτουν επισιτιστικές ανάγκες μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα και διατίθενται στο εμπόριο, ενισχύοντας την προσπάθεια του Οργανισμού για αυτοχρηματοδότηση.
Τα τελευταία το Αγρόκτημα έχει δώσει προτεραιότητα σε προϊόντα για τα οποία υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας, εμπλουτίζοντας την παραγωγή του. Έτσι τα εκπαιδευόμενα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την εμπειρία συνδυασμού πρωτογενούς και δευτερογενούς, επεξεργασμένης παραγωγής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την αγροτική δραστηριότητα γενικότερα.
Έχοντας ήδη εκπληρώσει τον στόχο της διατροφικής αυτάρκειας του θεραπευτικού προγράμματος, το Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη προχωρά σε εμπορικά ανοίγματα για την οικονομική του ενίσχυση, συνάπτοντας νέες σχέσεις και συμμαχίες με την κοινωνία.