Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Οι τελευταίες εξελίξεις ανά τον κόσμο

Πάνω από 214.000 θάνατοι στις ΗΠΑ - Σχεδόν 110.000 θάνατοι στην Ινδία - Πάνω από 900.000 κρούσματα στην Αργεντινή - Νέα μέτρα στην Ιταλία

coronavirus disease outbreak covid 0 1

Οι ΗΠΑ είχαν καταγράψει συνολικά 214.045 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 7.802.281 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως χθες Δευτέρα στις 19:24 (τοπική ώρα· 02:24 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η Καλιφόρνια έχει επιβεβαιώσει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από κάθε άλλη πολιτεία (857.563), ενώ ακολουθούν το Τέξας (820.921) και η Φλόριντα (736.024). Η Νέα Υόρκη, πολιτεία που αρχικά αποτελούσε το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχει καταγράψει πάνω από 470.000 περιπτώσεις.

Άλλες πολιτείες με πάνω από 210.000 μολύνσεις: η Τζόρτζια, το Ιλινόι, η Βόρεια Καρολίνα, η Αριζόνα, το Τενεσί και το Νιου Τζέρζι, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως, με πάνω από το ένα πέμπτο των θανάτων όσο και των μολύνσεων.

Ινδία: Σχεδόν 110.000 θάνατοι

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 55.342 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 7,18 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Αυτός ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων είναι ο χαμηλότερος από τα μέσα του Αυγούστου, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 109.856 νεκρούς, καθώς ακόμη 706 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό στην Ινδία ξεπέρασε τα επτά εκατομμύρια την Κυριακή· στη χώρα εντοπίστηκαν ένα εκατομμύριο νέες περιπτώσεις μέσα σε μόλις δεκατρείς ημέρες.

Στην Ινδία καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ, που πλησιάζουν τα οκτώ εκατομμύρια.

Κίνα: Μετάδοση σην κοινότητα μετά από σχεδόν δύο μήνες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε τις πρώτες περιπτώσεις μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα στην ηπειρωτική Κίνα έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, ενώ οι αρχές στη μητρόπολη Τσινγκντάο γνωστοποίησαν πως άρχισαν μαζικά τεστ μετά την ανακάλυψη κρουσμάτων σε θωρακολογικό νοσοκομείο αναφοράς όπου εισάγονταν τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα εντοπίστηκαν συνολικά 13 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός μειωμένος από τα 21 για τα οποία έκανε λόγο μία ημέρα νωρίτερα.

Επτά από τις περιπτώσεις αυτές ήταν «εισαγόμενες», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται στους κυρίως κινέζους ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού επιστρέψουν από το εξωτερικό, ενώ οι υπόλοιπες έξι εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ — όπου υπάγεται διοικητικά η Τσινγκντάο —, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο.

Η προηγούμενη φορά που είχαν ανακοινωθεί επιβεβαιωμένα κρούσματα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ήταν την 15η Αυγούστου, όταν γινόταν λόγος για τέσσερα στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Δεκαπέντε άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 228, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου ο κορονοϊός μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο στα τέλη του Δεκεμβρίου, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.591 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Αργεντινή: Πάνω από 900.000 τα κρούσματα

Ξεπέρασαν τα 900.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Δευτέρα στην Αργεντινή, καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξησή τους σε αστικά κέντρα της ενδοχώρας, έπειτα από μήνες που επίκεντρο της πανδημίας ήταν το Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά του.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες επέβαλε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας αυστηρότερους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών σε 18 επαρχίες για δύο εβδομάδες εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων.

Χθες Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται σε 24.186 και οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 αριθμούν 903.730 συνολικά. Τις προηγούμενες 24 ώρες, διαπιστώθηκαν 318 θάνατοι και επιβεβαιώθηκαν 9.524 κρούσματα, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε περιοχές που έμεναν συγκριτικά αλώβητες από την πανδημία, όπως η πόλη Ροσάριο, 300 χιλιόμετρα βόρεια από το Μπουένος Άιρες, πάνω από το 90% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο Centenario είναι κατειλημμένο από ασθενείς με την COVID-19, είπαν στελέχη του νοσηλευτικού προσωπικού στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ροσάριο είναι ανάμεσα στα σημαντικότερα λιμάνια της Αργεντινής, κόμβος των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων από τις Πάμπας, τις γεωργικές και κτηνοτροφικές περιοχές, στο εξωτερικό.

«Απλά ελπίζουμε πως θα παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο, σε πληρότητα 95-97% (των κλινών ΜΕΘ), καθώς αυτό το στενό περιθώριο μας επιτρέπει να έχουμε διαθεσιμότητα κλινών», υπογράμμισε ο Χουάν Πεντίνο, 62χρονος εντατικολόγος που εργάζεται στη Ροσάριο.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα στην Αργεντινή επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 100.000 κρούσματα. Το ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων των τεστ ανερχόταν σε 72,5% προχθές Κυριακή.

Πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους δείκτες θετικών αποτελεσμάτων στον πλανήτη.

«Δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην ομαλότητα, ούτε βραχυπρόθεσμα, ούτε μεσοπρόθεσμα, προτού να αποκτήσομε υψηλό βαθμό ανοσοποίησης του πληθυσμού, είτε με φυσικό τρόπο, ή μέσω εμβολίου», προειδοποίησε ο Χεράρδο Λάουμπε, γιατρός ειδικευμένος στις μολυσματικές ασθένειες, μιλώντας σε ραδιοφωνικό δίκτυο της Αργεντινής χθες Δευτέρα.

Νέα μέτρα στην Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) σειρά νέων μέτρων με στόχο να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Τα μέτρα θα ισχύσουν τις επόμενες τριάντα ημέρες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Μολονότι το περιεχόμενο του κυβερνητικού διατάγματος δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι μεταξύ άλλων θα ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές, θα απευθυνθεί σύσταση στους πολίτες να μην καλούν στο σπίτι πάνω από έξι ανθρώπους, θα επιβληθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους και θα οριστεί σε χίλιους ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός των θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Λαμία – ενδοοικογενειακή βία: Αστυνομικός ξυλοφόρτωσε και έστειλε στο νοσοκομείο τον 89χρονο πατέρα του!

anergia 4

Λαμία – ενδοοικογενειακή βία: Αστυνομικός ξυλοφόρτωσε και έστειλε στο νοσοκομείο τον 89χρονο πατέρα του!

Ο 89χρονος σύμφωνα και με τους θεράποντες ιατρούς φέρει κακώσεις στο πρόσωπο και την κοιλιακή…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άνετα στα ημιτελικά της κολύμβησης Χρήστου και Μακρυγιάννης – Εύκολα στον δεύτερο γύρο η Μαρία Σάκκαρη

Χρηστου πισινα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άνετα στα ημιτελικά της κολύμβησης Χρήστου και Μακρυγιάννης – Εύκολα στον δεύτερο γύρο η Μαρία Σάκκαρη

Διπλή εκπροσώπηση στα 100 μ. ύπτιο ανδρών, , στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Δούκας για ατύχημα στον ΧΥΤΑ Φυλής: «Δύσκολη ημέρα για τον δήμο Αθηναίων»

Δουκας δημος

Δούκας για ατύχημα στον ΧΥΤΑ Φυλής: «Δύσκολη ημέρα για τον δήμο Αθηναίων»

Τραγικό θάνατο βρήκε 59χρονος οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου Αθηναίων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Φυλής,…

Η DailyMail με ρεπορτάζ εκθέτει την τραγική κατάσταση κακοποίησης ζώων στα ελληνικά νησιά – «Ελληνικά ταξί με γαϊδούρια» (video)

γαιδουρακια ροδος

Η DailyMail με ρεπορτάζ εκθέτει την τραγική κατάσταση κακοποίησης ζώων στα ελληνικά νησιά – «Ελληνικά ταξί με γαϊδούρια» (video)

Δημοσίευμα φέρνει στο φως σκληρές εικόνες από την τραγική κατάσταση κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ζώων,…