Ο Μητσοτάκης μας έσωσε μια φορά και πάλι θα μας ξανασώσει

Ο Μητσοτάκης παράτησε το ΕΣΥ στην τύχη του. Κι η χώρα κατρακυλά. Ψάχνει μια σανίδα σωτηρίας. Ελπίζει και προσεύχεται ν΄ αρχίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εμβολιασμοί.

5190962 2

Ο ηγεμόνας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ή μάλλον σωστότερα, ο ηγεμόνας δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Απευθύνεται στους υπηκόους με περίσσιο θράσος, έχοντας την σιγουριά που του δίνουν τα εξαγορασμένα ΜΜΕ. Θα είναι ευνοϊκά διακείμενα απέναντι του, αποφασισμένα να τον στηρίξουν ότι και να πει. Αποφασισμένα να εξωραΐσουν και να υποβαθμίσουν τον θάνατο και την καταστροφή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Θα την ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση κι όταν την ξεπεράσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό. Θα είναι πιο ισχυρό σε επίπεδο εξοπλισμού, θα είναι και πιο ισχυρό σε επίπεδο προσωπικού. Και με το καλό, όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια, όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας»,

Eίναι άπαιχτος. Μιλάει σαν να είναι κάποιος που ανέλαβε σήμερα υπουργός υγείας. Παραπλανεί συνειδητά την κοινωνία. Ελπίζοντας να διασωθεί πολιτικά. Αφού άφησε χαλαρά κι ανέμελα να περάσουν έξι μήνες, έρχεται τώρα και καμώνεται ότι μοχθεί για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ότι νοιάζεται γι αυτό και υπόσχεται ότι όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ. Τώρα πλάκα μας κάνει; Μας θεωρεί
αφελείς, κι ανόητους;

Ο κορονοϊός όταν εμφανίστηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο, ήταν σχετικά ήπιος με λίγα κρούσματα και έδωσε στην κυβέρνηση έξι μήνες περιθώριο και προθεσμία να προετοιμαστεί και να αναβαθμίσει το ΕΣΥ. Ώστε το φθινόπωρο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας να είναι καλύτερα προετοιμασμένη. Όμως αυτή η κυβέρνηση της φιλελεύθερης ακροδεξιάς, μισεί το ΕΣΥ. Θεωρεί τα χρήματα που ξοδεύονται για την υγεία των φτωχών ανθρώπων πεταμένα χρήματα. Έτσι αντί να ανασκουμπωθούν όλο το καλοκαίρι να ενισχύσουν την υγεία, προσπάθησαν μέσω των Πετσιασμένων ΜΜΕ, να ενισχύσουν την εικόνα του Μητσοτάκη. Με μια γελοία παρομοίωση, τον παρουσίασαν ως ένα υβρίδιο μεταξύ Μωυσή και Τσώρτσιλ. Που μας έσωσε.

Συζητώντας κατά την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς του Ιπποκράτειου, για τον αριθμό των ΜΕΘ του νοσοκομείου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 25 κλίνες ΜΕΘ και θα προστεθούν ακόμα 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 ΜΑΦ χάρις τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μετά από τρεις μήνες, στις 26 Φεβρουαρίου, θα είναι έτοιμες οι 30 νέες κλίνες ΜΕΘ και 8 νέες κλίνες ΜΑΦ. Αυτό σημαίνει ότι εάν είχε νοιαστεί από τον Ιούνιο η κυβέρνηση να φτιαχτούν οι νέες απαραίτητες ΜΕΘ και ΜΑΦ, τον Σεπτέμβριο θα ήταν ήδη έτοιμες. Και το νέο κύμα κορονοϊού θα έβρισκε το ΕΣΥ σε πολύ καλύτερη θέση. Και δεν ήταν απαραίτητο κάποιος να κάνει δωρεά για να γίνουν οι νέες

ΜΕΘ και ΜΑΦ. Το ίδιο το Ελληνικό δημόσιο όφειλε να νοιαστεί για την υγεία των Ελλήνων πολιτών και με δικά του έξοδα να φτιάξει τις επιπλέον ΜΕΘ και ΜΑΦ όπου χρειάζονταν. Όχι μόνο στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Παντού. Με σχέδιο και προγραμματισμό. Και κάποιοι από τους περίπου εκατό που πεθαίνουν κάθε μέρα τις τελευταίες μέρες, θα είχαν σωθεί. Διότι λείπουν οι ΜΕΘ. Ο κόσμος το χει τούμπανο κι ο Μητσοτάκης κρυφό καμάρι.

Όμως χρήματα δεν υπάρχουν. Δεν περισσεύουν για το ΕΣΥ, αλλά δίνονται στους κολλητούς για δουλειές με απευθείας αναθέσεις. Σε εταιρείες που αλλάζουν τα αντικείμενα των δραστηριοτήτων τους λίγο πριν την απευθείας ανάθεση, ή ιδρύονται πέντε ημέρες προτού αναλάβουν με την απευθείας ανάθεση κάποιο έργο. Κάπως έτσι έγινε και με τις εταιρίες που έφτιαξαν τις μάσκες γίγαντες- αλεξίπτωτα για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Στο διάγγελμα του το Πάσχα o Μητσοτάκης έλεγε: «…αποτελεί προσωπική μου δέσμευση να προσθέσουμε αμέσως εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ, ώστε να προσεγγίσουμε γρήγορα τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.  Η πανδημία υποχωρεί. Αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα. Και πρέπει να μας βρει έτοιμους…»

Στους γιατρούς της Θεσσαλονίκης σήμερα με τον γνωστό υπερφίαλο λόγο του είπε: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέστηκε και πιέζεται. Αντέχει όμως και θα αντέξει. Και να ξέρετε ότι θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την αμέριστη προσωπική μου φροντίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ.» Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων (European Centre for Disease Prevention and Control), στην Ελλάδα έχει παρουσιάσει δραματική εκθετική αύξηση ο δείκτης των επιβεβαιωμένων νέων θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Σταθερά πλέον ξεπερνούμε τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Ο Μητσοτάκης παράτησε το ΕΣΥ στην τύχη του. Κι η χώρα κατρακυλά. Ψάχνει μια σανίδα σωτηρίας. Ελπίζει και προσεύχεται ν΄ αρχίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εμβολιασμοί. Ήδη μας αναλύει σε εικονική πραγματικότητα, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Χωρίς να γνωρίζει, το πότε και το πόσα εμβόλια θα πάρει η Ελλάδα σε πρώτη φάση. Όμως πουλά ελπίδα. Τα Πετσιασμένα, καλολαδωμένα, καλοταϊσμένα ΜΜΕ της διαπλοκής, είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να υποβάλουν στον κόσμο, ότι ο εμβολιασμός είναι μια εθνική επιτυχία, που οφείλεται στον Μωυσή-Τσώρτσιλ, που μας έσωσε μια φορά και πάλι θα μας ξανασώσει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…