ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο «Λεγάμενος» και η αναβολή της εκδίκασης της αγωγής για τη βίλα στο Σούνιο

Ο.. γνωστός δημοσιογράφος της πάλαι ποτέ ναυαρχίδας του κάποτε συγκροτήματος Λαμπράκη, κτύπησε πάλι με δημοσίευμα πλήρες εμπαθείας σε βάρος μου και με ειρωνικές αιχμές, όπως το συνηθίζει άλλωστε, για τον «Λεγάμενο». Που ούτε το όνομά του δεν τολμά να προφέρει…

340834 340712 mylopoulos 2

Συνηθισμένος στο μονόλογο των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, ενοχλείται κάθε φορά που κάποιος… ασήμαντος μπροστά στο δικό του μέγεθος έχει το θράσος να του ανταπαντά, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του απέναντι στα ψεύδη και τις συκοφαντίες του.
Εμείς δηλαδή, οι κοινοί θνητοί, είμαστε υποχρεωμένοι να υφιστάμεθα τις προσωπικές προσβολές του… γνωστού δημοσιογράφου σε βάρος μας άφωνοι, μήπως και ενοχλήσουμε τη μεγαλοσύνη του. 

Επιμένει λοιπόν για άλλη μια φορά, χωρίς επιχειρήματα για το κυρίως μενού της αντιπαράθεσης, που δεν είναι άλλο από τη διεθνή αποτυχία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που ανήγαγε την αυτορρυθμιζόμενη αγορά, το συρρικνωμένο κράτος και την ιδιωτικοποίηση δημόσιων δομών και δημόσιων αγαθών, σε υπέρτατα αγαθά. Που όπως υποστήριξα σε άρθρο μου, το οποίο ειρωνεύτηκε παρουσιάζοντάς με ως επίμονο υποστηρικτή του «Λεγάμενου», δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, φέροντας σε δύσκολη θέση την πολιτική της ΝΔ και των λοιπών… παραφυάδων του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.
Αυτή η πολιτική θέση ήταν η αφορμή για να μου επιτεθεί δις, με μοναδικό όπλο το αγαπημένο του σπορ, τη δολοφονία χαρακτήρων. Χωρίς κουβέντα όμως για την… ταμπακιέρα.

Ειρωνευόμενος με φτηνές ανοησίες τον ΣΥΡΙΖΑ και τον «Λεγάμενο», ότι βρίσκουν κορυφαία ευκαιρία με τις μεταρρυθμίσεις Μπάιντεν να… αλλάξουν την υφήλιο.

Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνει είναι ότι όσο επιμένει, τόσο περισσότερο εκτίθεται. 

Πρώτα γιατί ασχολείται δημόσια, για δεύτερη φορά μέσα σε 3 μέρες, με κάποιον τον οποίον, όπως ισχυρίζεται, τον περιφρονεί και γι’ αυτό δεν του απαντά!

Κάνοντας έτσι την ανάγκη φιλοτιμία, αφού δείχνει μάλλον να μην έχει επιχειρήματα να υποστηρίξει την αντίθεσή του στο ζήτημα που τον ενόχλησε, της διεθνούς παρακμής του νεοφιλελευθερισμού, που συμπαρασύρει μαζί του και τη σημερινή κυβέρνηση και τους λογής υποστηρικτές της που επιμένουν νεοφιλελεύθερα.

Με γιούχα και προσβολές δεν τεκμηριώνονται οι πολιτικές θέσεις…

Εκτίθεται ακόμη, γιατί σήμερα μου απονέμει τον τίτλο του «κήνσορα». Έναν τίτλο που όπως φαίνεται μόνον αυτός, ως ο απόλυτος τιμητής των πάντων, έχει το προνόμιο να απονέμει.

Επίσης εκτίθεται γιατί, προσπαθώντας εναγωνίως να με μειώσει, με αποκαλεί πρόεδρο της Αττικό Μετρό για… ένα φεγγάρι.
Ωραίο! Η «αριστερή παρένθεση» που σε πείσμα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, στο οποίο ο… γνωστός δημοσιογράφος πρωταγωνιστούσε, έγινε τελικά 4,5 χρόνια, αναβαθμίστηκε τώρα σε φεγγάρι.

Όπως και να έχει, το φεγγάρι είναι προτιμότερο από την παρένθεση. Είναι τουλάχιστον πιο… ρομαντικό.

 

Και τέλος ο… γνωστός δημοσιογράφος εκτίθεται ανεπανόρθωτα, γιατί μη μπορώντας να συγκρατηθεί, αποκαλύπτει από μόνος του το μεγαλείο του. Ταυτίζεται λοιπόν με τον αείμνηστο γέρο της Δημοκρατίας, του οποίου μάλιστα ωραίο σκίτσο χρησιμοποιεί η σελίδα του, (ευχαριστώ την κα Έφη Ξένου για το αντίστοιχο δικό μου προχτές), προκειμένου να με απαξιώσει και να δείξει πόσο πολύ δεν με υπολογίζει.

Έτσι ο… γνωστός δημοσιογράφος, ταυτιζόμενος ο ίδιος με τον Γεώργιο Παπανδρέου και ταυτίζοντας την ταπεινότητά μου με κάποιον ασήμαντο βουλευτή της ΕΡΕ που ενοχλούσε τον γέρο της Δημοκρατίας, κάνοντας θόρυβο την ώρα που εκείνος αγόρευε στη Βουλή, δανείστηκε την αμίμητη απάντηση του Παπανδρέου:

«Α, εσείς; Μα τότε δεν έχει καμία σημασία»!

Και καλά, το να ταυτίζει εμένα με ασήμαντο βουλευτή της… ΕΡΕ, είναι μια υπερβολή που δικαιολογείται, εφόσον προέρχεται από τεραστίου μεγέθους δημοσιογράφο.

Εκείνη η ταύτισή του ίδιου με τον γέρο της Δημοκρατίας όμως, του οποίου το πνεύμα ο…γνωστός δημοσιογράφος δανείζεται, πως δικαιολογείται; Μπορεί κανείς να ταυτιστεί με κάποιον, διαθέτοντας μόνο το πρώτο συνθετικό του προσωνυμίου του;
Για να παρομοιάζει κανείς τον εαυτό του με τον γέρο της Δημοκρατίας δεν αρκεί η ηλικία. Πρέπει κάτι να έχει να δείξει και σε… Δημοκρατία.

Κι αυτό δεν προκύπτει, θεσμικά τουλάχιστον, από τον τρόπο που ο… γνωστός δημοσιογράφος της κάποτε μεγάλης εφημερίδας αντιμετωπίζει από τη στήλη του τον πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον οποίο εκ συστήματος αποκαλεί ειρωνικά, αδυνατώντας να προφέρει ακόμη και το όνομά του, «Λεγάμενο».

Το κράξιμο και οι προσβολές στερούνται χιούμορ και γι’ αυτό καμία σχέση δεν έχουν με σάτιρα, αν νομίζει ότι αυτό είναι το είδος που υπηρετεί.

Η απρέπεια είναι μεγάλη, ακόμη και στην περίπτωση που αισθάνεται άνεση με τον πρώην πρωθυπουργό, επειδή τον έχει… συκοφαντήσει για δήθεν αγορά βίλας στο Σούνιο.

Πάντως πρέπει να αναγνωριστεί ότι όπως ο… γνωστός δημοσιογράφος είναι πολύ ικανός στον διασυρμό και στη δολοφονία χαρακτήρων, έτσι αποδεικνύεται και πολύ ικανός στο να αποφεύγει την εκδίκαση της αγωγής του «Λεγάμενου» σε βάρος του για τα ψέματα και τις συκοφαντίες, ζητώντας αναβολή της δίκης λόγω… καραντίνας.

Εμείς πάντως οι… ασήμαντοι που μόνο παρομοιαζόμενοι με άγνωστους βουλευτές της ΕΡΕ μπορούμε να κάνουμε σταδιοδρομία, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον μέχρι τον Οκτώβριο, αν δεν ζητήσει και πάλι αναβολή, για να δούμε πως θα αποκαλέσει τον πρώην πρωθυπουργό και σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δικαστήριο.

Θα έχει τα κότσια, άραγε, να τον αποκαλέσει και εκεί… «Λεγάμενο»;

Πηγή:Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Χαμόγελο του Παιδιού για Κέρκυρα: Είχαμε ενημερώσει δύο φορές από το 2021 για την 49χρονη

Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμόγελο του Παιδιού για Κέρκυρα: Είχαμε ενημερώσει δύο φορές από το 2021 για την 49χρονη

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι η 11χρονη κόρη του ζευγαριού κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι…

Κατερίνα Στεφανίδη για Μαρινέλλα: «Η μισή χώρα πιστεύει ότι μετά τα 50 πρέπει να φοβάσαι να ζήσεις»

licensed image

Κατερίνα Στεφανίδη για Μαρινέλλα: «Η μισή χώρα πιστεύει ότι μετά τα 50 πρέπει να φοβάσαι να ζήσεις»

Το δικό της σχόλιο για την κατάρρευση της Μαρινέλλας στην σκηνή του Ηρωδείου έκανε η…