Newsroom

Newsroom

Και επίσημα γυναίκα: Διεμφυλικό άτομο στο Βόλο διόρθωσε το φύλο του στα δημόσια έγγραφα

Στα νέα έγγραφα δεν επιτρέπεται η αναφορά ότι μεσολάβησε διόρθωση φύλου

lgbt

Σε αλλαγή φύλου προχώρησε διεμφυλικό άτομο στο Βόλο με αίτηση που κατέθεσε και έγινε δεκτή από το Ειρηνοδικείο Βόλου, με αποτέλεσμα να αναγράφεται πλέον και επίσημα ως γυναίκα στα δημόσια έγγραφά της.

Το ίδιο δικαστήριο έχει εκδώσει τα τελευταία χρόνια δύο ανάλογες αποφάσεις, ενώ από τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τους ειρηνοδίκες Πανελλαδικά, οι μισές αφορούν την αλλαγή φύλου από άνδρες σε γυναίκες και οι υπόλοιπες από γυναίκες σε άνδρες.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr η αίτηση αλλαγής φύλου είχε κατατεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου 2021, η συνεδρίαση έγινε μυστικά στο ιδιαίτερο γραφείο Ειρηνοδικών στις 14 Απριλίου και η απόφαση εκδόθηκε εντός του Μαΐου.

Το άτομο που έκανε την αίτηση γεννήθηκε στον Βόλο και η ληξιαρχική πράξη γέννησης αναφέρονταν σε αγόρι.

Σύμφωνα με την απόφαση, το άτομο από πολύ μικρή ηλικία βίωνε το φύλο του με έναν τρόπο που δεν αντιστοιχούσε στα βιολογικά χαρακτηριστικά του ενώ και οι επιλογές του αναφορικά με τον τρόπο ντυσίματος, την επιλογή παιχνιδιών και φίλων και η προσωπική αίσθηση του σώματός του, ήταν κατά σαφή και πρόδηλο τρόπο σε θήλυ πρόσωπο, κάτι που είχαν αντιληφθεί οι συγγενείς του και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

Επιπλέον, υποβάλλεται σε ορμονική αγωγή τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει δευτερογενή γυναικεία χαρακτηριστικά (αλλαγή τόνου φωνής, μείωση τριχοφυΐας και ανακατανομή λίπους).

Όπως αναφέρει η απόφαση του Ειρηνοδικείου, η καταχώριση στα δημόσια έγγραφα με το πραγματικό του όνομα, προκαλεί δυσχέρειες και σύγχυση λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, με δυσμενείς επιπτώσεις για τον ίδιο και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Συνεπώς, υπάρχουν εκείνες οι νόμιμες προϋποθέσεις και το έννομο συμφέρον του αιτούντος για να γίνει δεκτή η αίτησή του και να δοθεί στον αιτούντα το γυναικείο φύλο, ως «θήλυ» ή «κορίτσι» και αποφασίζει το κύριο όνομα και το επώνυμό του θα πρέπει να αποδοθούν στο θηλυκό γένος με διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.

Στη νέα ληξιαρχική πράξη γέννησης, στα νέα έγγραφα και στις νέες καταχωρίσεις δεν επιτρέπεται η αναφορά ότι μεσολάβησε διόρθωση φύλου. Η νέα ληξιαρχική πράξη μπορεί στο εξής να αλλάξει μία φορά, με την ίδια διαδικασία και τις ίδιες προϋποθέσεις, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Μέση Ανατολή: Επίδειξη ισχύος από το Ισραήλ – Μαχητικά έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό

453121525 429187763409498 6472563712624011765 n

Μέση Ανατολή: Επίδειξη ισχύος από το Ισραήλ – Μαχητικά έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό

Δημοσιογράφος του Reuters είδε ανθρώπους σε ένα καφέ στην περιοχή Badaro της Βηρυτού να σκορπίζονται…

Σύρος: Πάρκαρε μπροστά από κάδο και εμπόδιζε τον κόσμο απ’ το να πετάξει τα σκουπίδια του – Του τα άφησαν πάνω στο αμάξι

Καταγραφή 2

Σύρος: Πάρκαρε μπροστά από κάδο και εμπόδιζε τον κόσμο απ’ το να πετάξει τα σκουπίδια του – Του τα άφησαν πάνω στο αμάξι

Αφού το αμάξι ήταν μπροστά απ' τον κάδο έγινε το ίδιο... κάδος