Newsroom

Newsroom

«Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό βάζει νέα δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ παίρνει κεφάλι…

Κάτω από 30% η Νέα Δημοκρατία ενώ την ίδια στιγμή οι πολίτες δεν βλέπουν μέλλον

4846088

Μια πολύ σοβαρή ανατροπή για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αποκαλύπτει η νέα δημοσκόπηση της MRB για το newsbomb.gr.

Για πρώτη φορά το σενάριο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ  καταγράφει πρωτιά και περνάει μπροστά από το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ή για να το θέσουμε διαφορετικά, είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτιμά κυβέρνηση… χωρίς τη Νέα Δημοκρατία.

Η νέα μέτρηση της MRB αναδεικνύει τις σκέψεις των πολιτών για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τα σενάρια συγκυβέρνησης, με τα αποτελέσματα μάλιστα να προκαλούν… εκπλήξεις.

Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση – έστω και με μία μονάδα περίπου διαφορά- επιλέγουν μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα αντί εκείνης μιας Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ.

meteklogiko senario

 

Στα υπόλοιπα ερωτήματα, η αύξηση των τιμών και η ακρίβεια καταγράφεται ως το μείζον πρόβλημα και ακολουθούν κατά σειρά η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η ανεργία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του στην Ελλάδα, η εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, η υπόθεση των υποκλοπών, η πανδημία.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,5% έναντι ποσοστού 22,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,2%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%, ενώ μετρήθηκε από την MRB και το ακροδεξιό κόμμα “Ελληνες” (Ηλία Κασιδιάρη) που καταγράφει ποσοστό 2,4%. Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της περιόδου 19-21 Σεπτεμβρίου 2022, η ΝΔ έχει υποχωρήσει λίγο (0,1%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίζει αντίστοιχο ποσοστό, όπως επίσης κια το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 31,3% , ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, ΠΑΣΟΚ 11,9%, ΚΚΕ 5,2% , ΜέΡΑ25 3,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 38,5% , ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ποσοστό 28,8% και ο «κανένας» 22,8%.

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Αστυνομία

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Documento έχει αποκαλύψει τα όσα αποτρόπαια έγιναν στο ΑΤ Ομόνοιας και…