Τσίπρας για υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος

«Eίναι δυνατόν να παρακολουθείται εδώ και ένα χρόνο υπουργός και να μην το ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;»

Αλέξης Τσίπρας

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Καμπουράκη, παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε απόηχο των νέων συνταρακτικών αποκαλύψεων για τον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της περασμένης Πέμπτης που «σημαδεύτηκε» από τη φυγή Μητσοτάκη, αλλά και της σύλληψης της Εύας Καΐλη για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ.

«Eίναι δυνατόν να παρακολουθείται εδώ και ένα χρόνο υπουργός και να μην το ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;»διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος».

«Αν είχε ξεσπάσει στο Βέλγιο η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων η ίδια η Δικαιοσύνη -και όχι να πετάμε το μπαλάκι στους δημοσιογράφους- θα είχε απευθυνθεί στους παρόχους να βρει τα στοιχεία και αν είχε αποκαλυφθεί ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν υπό παρακολούθηση κάποιος απ’ τους υπουργούς θα είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να σταθεί», σχολίασε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι από τον Αύγουστο ο κ. Μητσοτάκης «αντί να βγει να πει την αλήθεια, συγκάλυπτε, επικαλείτο το απόρρητο και κρυβόταν, ψεύδεται 4 μήνες».

Υποστήριξε ακόμα ότι «αν μετά απ’ όλα αυτά που έχουν γίνει δεν αναλάβει τις ευθύνες του, αν μετά από όλα αυτά δεν παραιτηθεί, τότε διαπράττεται ένα επιπλέον έγκλημα, διότι το μεγαλύτερο έγκλημα θα ήταν να συνηθίσουμε στη λογική ότι αυτά μπορεί να συμβαίνουν».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…