ΑΛ

Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Δίκη δολοφονίας Άλκη: Το ανώνυμο email και οι συλλήψεις των κατηγορουμένων

Ο μάρτυρας εισέφερε όσα του είχε πει ο τρίτος κατηγορούμενος κατά την κράτηση του, μίλησε για την παράδοση του τέταρτου από την Αλβανία και ανέφερε ρητά με ποιον ταυτοποιήθηκε το ένα από τα δυο σπαθιά που βρέθηκε περίξ του σημείο του εγκλήματος.

EK - Αλκης Καμπανος γονεις

Στη δέκατη δικάσιμο της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού κατέθεσε σήμερα ο δεύτερος αστυνομικός του τμήματος Ανθρωποκτονιών που συμμετείχε στην έρευνα της υπόθεσης. Ο μάρτυρας εισέφερε όσα του είχε πει ο τρίτος κατηγορούμενος κατά την κράτηση του, μίλησε για την παράδοση του τέταρτου από την Αλβανία και ανέφερε ρητά με ποιον ταυτοποιήθηκε το ένα από τα δυο σπαθιά που βρέθηκε περίξ του σημείο του εγκλήματος.

Οι συλλήψεις και τα γεγονότα πριν την επίθεση

Ο αστυνομικός μετέφερε στο δικαστήριο όσα κατέθεσε στην ανακρίτρια σχετικά με τα όσα του μετέφερε προφορικά ο τρίτος κατηγορούμενος μετά τη σύλληψη του: «Ο τρίτος συνελήφθη εξερχόμενος από το σπίτι του στην Καλαμαριά. Αυτός ανέφερε τα περισσότερα από όλους. Είπε ότι δεν πήρε μέρος, κατονόμασε όλους πλην του τελευταίου που δεν τον γνώριζε. Είπε ότι τον πήρε ο 4ος να πάνε στον σύνδεσμο. Εκεί ήταν ήδη ο 11ος και ο 10ος και λίγο αργότερα ήρθε ο 7ος και ο 9ος. Μόλις τελείωσε ο αγώνας του βόλεϊ ήρθε ο 1ος και ο 2ος. Αφορμή ήταν μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο. Είπε ότι πρότεινε ο 1ος να επιτεθούν σαν αντίποινα. Άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο και ήρθε ο 4ος και ο 5ος.»

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο ανέφερε ότι κατέφυγε στην Αλβανία και έπειτα παραδόθηκε. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος είχε διαφύγει μετά τη δολοφονία στην Αλβανία. Όταν παραδόθηκε στις αλβανικές αρχές, αυτές αποφάσισαν να μην τον εκδώσουν, με την απόφαση μάλιστα να βγαίνει αυθημερόν. Τότε ο συνήγορος του επικοινώνησε με τον τμηματάρχη του Ανθρωποκτονιών για να τον ενημερώσει πως ο ίδιος επιθυμεί να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές και έγινε έτσι η σύλληψη του μόλις εισήλθε στην Ελλάδα. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ανέφερε ότι συνελήφθησαν στο σπίτι τους ή σε άλλα σπίτια.

Το σπαθί ταυτοποιήθηκε με οπαδό του Άρη, αλλά δεν κλήθηκε ως μάρτυρας

Σε προηγούμενο δημοσίευμα το Documento έκανε λόγο για δυο σπαθιά τα οποία δεν ταυτοποιήθηκαν με τα θύματα ή δράστες. Σήμερα, ο μάρτυρας κατέθεσε πως το ένα σπαθί ταυτοποιήθηκε με δείγμα DNA ενός αλλοδαπού σεσημασμένου οπαδού του Άρη, σύμφωνα με τον ίδιο, που έχει κατηγορηθεί για ληστεία. Όταν μάλιστα ερωτήθηκε αν κλήθηκε το άτομο αυτό να καταθέσει, ο αστυνομικός απάντησε ότι έχει σχηματιστεί άλλη δικογραφία για το γεγονός. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μάρτυρας τον τοποθετεί μάλιστα στο σημείο, αναφέροντας στη σημερινή του κατάθεση ότι: «φαίνεται και στο βίντεο ότι ανεβαίνουν οπαδοί του Άρη και κάποιος κρατάει κάτι».

Το ανώνυμο email

Από την επίθεση ξεχωρίζουν δυο βίντεο από τα οποία οι αστυνομικοί κατάφεραν να ερευνήσουν ενδελεχώς τη δολοφονία. Το ένα από αυτά τα βίντεο παραδόθηκε από παράγοντα του Άρη, στον οποίο το έδωσε άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το άλλο στάλθηκε από ανώνυμο email στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Σε ερωτήσεις της συνηγόρου Μπακιρτζίδου σήμερα ο αστυνομικός απάντησε ότι δε γνωρίζει τη διεύθυνση από την οποία στάλθηκε και ότι μάλλον είναι εικονική. Τότε η συνήγορος επανέλαβε το αίτημα της και ζήτησε να της γνωστοποιηθεί η διεύθυνση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «πείτε μου το email θα βρούμε εμείς ποιος σας το έστειλε». Προκαλεί εντύπωση πως ενώ υπάρχουν δυο αυτόπτες μάρτυρες που έχουν καθαρή εικόνα των γεγονότων από το μπαλκόνι τους, αυτοί δεν αναζητήθηκαν ποτέ από τις αρχές. Παρότι τα βίντεο της δικογραφίας καταγράφουν καθαρά την αποχώρηση των κατηγορουμένων, και από τα δυο απουσιάζουν τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που λαμβάνει χώρα η επίθεση.

Οι «ώριμες συνθήκες» για τον πρώτο κατηγορούμενο

Ο μάρτυρας-αστυνομικός ανέφερε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν πολύ αρνητικός στην αρχή. Ωστόσο στη συνέχεια ο αστυνομικός ανέφερε, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές την ίδια φράση, ότι «κάποια στιγμή δημιουργήθηκαν οι ώριμες συνθήκες για την επανεξέταση του». Χαρακτηριστικά συμπλήρωσε ότι: «Το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό, ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ τους είχε χαρακτηρίσει ζώα, είχε το βάρος ότι ήταν μόνος του και τον είχαν καταδικάσει από τα ΜΜΕ. Μεταφέρθηκαν όλα αυτά και τότε άρχισε να λέει πράγματα.»

Τόσο στη σημερινή, όσο και σε προηγούμενες δικασίμους παρούσα ήταν τόσο η οικογένεια του Άλκη Καμπανού, μαζί με ένα από τα θύματα της επίθεσης, καθώς και μέλη των οικογενειών των κατηγορουμένων. Η δίκη θα συνεχιστεί με τον ίδιο μάρτυρα να εξετάζεται από τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης στις 2 Μαρτίου.

Πηγή: documentonews.gr

Απόπειρα βιασμού αθλήτριας της ενόργανης: Τέσσερις ακόμη καταγγελίες είχαν γίνει για τον ίδιο προπονητή (video)

ΕΝΟΡΓΑΝΗ

Απόπειρα βιασμού αθλήτριας της ενόργανης: Τέσσερις ακόμη καταγγελίες είχαν γίνει για τον ίδιο προπονητή (video)

Το 2022 είχαν καταγγείλει τον προπονητή 4 ακόμα αθλήτριες της ενόργανης για γυμναστική για σεξουαλική…

Ηχηρό «χαστούκι» στη διοίκηση της ΕΡΤ από το Μονομελούς Πρωτοδικείο: «Κακώς έκοψε η ΕΡΤ την εκπομπή “Europe»

ΕΡΤ 1445x864 1

Ηχηρό «χαστούκι» στη διοίκηση της ΕΡΤ από το Μονομελούς Πρωτοδικείο: «Κακώς έκοψε η ΕΡΤ την εκπομπή “Europe»

Δικαιώνει την δημοσιογράφο Εύα Μπούρα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έναντι της διοίκησης της ΕΡΤ.