Newsroom

Newsroom

Τραγωδία στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν 52 θύματα – Ενήμερες οι 14 οικογένειες

Προσωπικά αντικείμενα των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.

EK - Τεμπη

Συνολικά 52 θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA, όπως ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ενώ 14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Eλληνικής Aστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, με την επώδυνη αυτή διαδικασία να συνεχίζεται.

Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν.

Παράλληλα, όσοι οικείοι των θυμάτων καθώς και επιβαίνοντες επιθυμούν μπορούν να παραλάβουν προσωπικά αντικείμενα από το Α.Τ. Τεμπών, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους διασώστες από το μοιραίο τρένο.

Στο μεταξύ, στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. «Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 σοροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας. Σχετικά με τους νοσηλευόμενους η κ. Δημογλίδου είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες.

Επιχείρηση ανύψωσης του τρίτου βαγονιού

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, οι προσπάθειες των συνεργείων της Πυροσβεστικής με βαριά μηχανήματα, για τον διαχωρισμό των βαγονιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Παράλληλα, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν, στα σημεία που μπορούν να έχουν πρόσβαση, τις σορούς πιθανών επιπλέον θυμάτων.

Oι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανύψωση του τρίτου βαγονιού, ώστε να δοθεί χώρος στους διασώστες να ερευνήσουν σε όλη του την έκταση, το τρίτο βαγόνι του επιβατικού συρμού.

Το βράδυ της Πέμπτης 2 Μαρτίου, τα συνεργεία διάσωσης υπό βροχή, ερεύνησαν σημεία του βαγονιού που ήταν προσπελάσιμα μετά την διάνοιξη πρόσβασης από τα ειδικά μηχανικά “ψαλίδια” που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σκαπτικά μηχανήματα δουλεύουν για να σταθεροποιήσουν το έδαφος, ώστε να μπορέσουν να πατήσουν τα βαριά γερανοφόρα οχήματα που θα πραγματοποιήσουν την ανύψωση του τρίτου βαγονιού.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο (4/3) θα πραγματοποιηθεί η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη του ΟΣΕ. «Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί», είπε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρίδης, κάτι που δεν είχε γίνει -σύμφωνα με πληροφορίες- τις πρώτες ώρες που βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών.

Τι είναι το φαινόμενο Coolcationing και γιατί μπορεί να «διώξει» τουρίστες από την Ελλάδα

Coolcationing

Τι είναι το φαινόμενο Coolcationing και γιατί μπορεί να «διώξει» τουρίστες από την Ελλάδα

Ο καθηγητής Βιοκλίματος Ανδρέας Ματζαράκης εξηγεί τι είναι το Coolcationing και γιατί μπορεί να επηρεάσει…

Συγκινεί η Χρυσικού για τον ανιψιό της και τη μάχη με τον καρκίνο: «Δεν είναι ακόμα ένα καλοκαιρινό ποστ»

Δώρα Χρυσικού

Συγκινεί η Χρυσικού για τον ανιψιό της και τη μάχη με τον καρκίνο: «Δεν είναι ακόμα ένα καλοκαιρινό ποστ»

«Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα και παλεύω, όσα ονειρεύτηκα και γίνονται πραγματικότητα», γράφει η Δώρα Χρυσικού