Newsroom

Newsroom

Επιμένει η κακοκαιρία ” ILINA”-Νέο μήνυμα από το 112 για Χαλκιδική, Θάσο, Καβάλα και Ξάνθη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας ILINA, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων

5396235

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί η Βόρεια Ελλάδα με τους κατοίκους της να λαμβάνουν μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η τελευταία προειδοποίηση απ’ την υπηρεσία 112 αφορά την Χαλκιδική, τη Θάσο και τις παραθαλάσσιες περιοχές σε Καβάλα και Ξάνθη, όπου αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) ως αργά βράδυ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες στις παραπάνω περιοχές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου μεγάλη προσοχή απαιτείται τις επόμενες ώρες σε Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο, καθώς συνεχίζονται οι ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες. Προσοχή χρειάζεται και στους θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ που πνέουν στα Δωδεκάνησα.

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν πολίτες στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη μετά το μεσημέρι ήταν αρκετά ισχυρή η βροχόπτωση και λόγω των δυνατών ανέμων έχουν πέσει δέντρα και αντικείμενα, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί τουλάχιστον δέκα κλήσεις για πτώσεις δέντρων και δύο για αφαίρεση αντικειμένων.

Βροχερός είναι ο καιρός σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.  Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης του ποταμού Αλιάκμονα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη δημοτική οδό (παράλληλη της Εγνατίας Οδού), μεταξύ των οικισμών Νησελουδίου και Πρασινάδας στην Ημαθία. Xιονοπτώσεις καταγράφονται στα χιονοδρομικά κέντρα του Πισοδερίου Φλώρινας, Βασιλίτσας Γρεβενών, Σελίου Ημαθίας και του Καϊμακτσαλάν(Βόρας) στην Πέλλα.

Η συνέχιση της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία «Ilina» προβλέπεται ότι θα φέρει και αύριο καταιγίδες στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Ανατολική Στερεά, στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως στο Αιγαίο όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1800 μέτρα στα κεντρικά και νότια, πάνω από τα 1500 μέτρα στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 18, στην Ήπειρο από 6 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 17-19, στα Επτάνησα από 11 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα. Το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται για το υπόλοιπο της ημέρας τοπικοί όμβροι ή ασθενείς βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί με εντάσεις 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Europa League: Νίκησε τη Μπότεφ με 2-1 αλλά δεν έπεισε ο Παναθηναϊκός – Όλα ανοικτά για τη ρεβάνς (video)

6281052

Europa League: Νίκησε τη Μπότεφ με 2-1 αλλά δεν έπεισε ο Παναθηναϊκός – Όλα ανοικτά για τη ρεβάνς (video)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 επί της Μπότεφ, χωρίς να καταφέρει όμως να πείσει με…

Σκιάθος: Συνεχίζουν να ζούνε επικίνδυνα οι τουρίστες – Κάθονται πίσω απ’ τα αεροπλάνα όταν ανοίγουν την τουρμπίνα (video)

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 07 25 220524

Σκιάθος: Συνεχίζουν να ζούνε επικίνδυνα οι τουρίστες – Κάθονται πίσω απ’ τα αεροπλάνα όταν ανοίγουν την τουρμπίνα (video)

Συνεχίζουν αυτό το... επικίνδυνο χόμπι οι τουρίστες στην Σκιάθο

Ανατροπή στη Βοιωτία για την υπόθεση βιασμού: Είπε ψέματα η 32χρονη – Συνελήφθη απ’ τις αρχές

astynomia 1 1

Ανατροπή στη Βοιωτία για την υπόθεση βιασμού: Είπε ψέματα η 32χρονη – Συνελήφθη απ’ τις αρχές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 32χρονη κοπέλα είπε ψέματα για τον βιασμό της

Βάσεις 2024: Άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές – Ποιες έπεσαν κάτω από 10.000

6238395

Βάσεις 2024: Άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές – Ποιες έπεσαν κάτω από 10.000

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε αριθμό μορίων κατέγραψαν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,…