Newsroom

Newsroom

Μαρτυρία γνωστής ηθοποιού στην ΕΡΤ για την εξέλιξη της φωτιάς: «Δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε πια»

«Βλέπω τεράστιες φωτιές»

5933260

«Φυσάει πάρα πολύ ο αέρας. Πετάνε αεροπλάνα από πάνω μας. Δεν έχει πολύς κόσμος ορατότητα. Καίγονται σπίτια, καίγονται καταφύγια με ζώα. Τώρα μάλλον πρέπει να φύγω κι εγώ γιατί δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε πια. Δε μου έχει έρθει μήνυμα από το 112, αλλά μαζεύω διαβατήρια και ταυτότητες», δήλωσε στην ΕΡΤ έντρομη η κυρία Ευτυχία Μέλη, γνωστή ηθοποιός,

Τέλος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να να ανοίξουν τις πόρτες τους για να φύγουν τα ζώα καθώς και για να διευκολύνουν την πρόσβαση σε σωλήνες, βρύσες και πισίνες.

«Μη νομίζετε ότι δεν θα ρθει φωτιά σε σας, μέσα σε 20 λεπτά έφτασε εκεί που δεν το περιμέναμε», κατέληξε.

Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή του Νέου Κουβαρά, στο Πάνειο Όρος. Πριν από λίγο, στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο να εκκενώσουν προς παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 4 προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112 για την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο. Όπως είπε το πρώτο μήνυμα του 112 ήταν αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους, στη συνέχεια το δεύτερο μήνυμα ήταν για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Πέτα Κουβαρά και το τρίτο μήνυμα στις 14:20 για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Μελισσουργός και Τραμπουριά προς Ανάβυσσο.

«Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε και τέταρτο μήνυμα από το 112 προειδοποιητικό για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο προς Παλαιά Φώκαια», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6-7 με ριπές 8 μποφόρ που δημιουργούν στροβιλισμούς στο ανάγλυφο του όρους. Παράλληλα, όπως επισήμανε, δεν έχει υπάρξει αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα και υπογράμμισε ότι η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας ήταν άμεση και το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Συνολικά επιχειρούν συνεχώς 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών, 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για ένα εναέριο συντονισμό. Επιπρόσθετα οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων στην περιοχή της πυρκαγιάς. Ομοίως και η Περιφέρεια Αττικής.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

6265726

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

Επικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χαρίζει τα παπούτσια σε όλη την αποστολή…

Ντόναλντ Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας για τα λάθη στην επίθεση εναντίον του – «Αποτύχαμε»

τραμπ 1

Ντόναλντ Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας για τα λάθη στην επίθεση εναντίον του – «Αποτύχαμε»

Σήμερα, αρκετά αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας υπέβαλε την παραίτηση…

Προκαλεί ξανά η Τούνη: Κάνει διακοπές και δείχνει τη βίλα με την… ιδιωτική παραλία – «Η θάλασσα δεν πουλιέται» (video)

τουνη

Προκαλεί ξανά η Τούνη: Κάνει διακοπές και δείχνει τη βίλα με την… ιδιωτική παραλία – «Η θάλασσα δεν πουλιέται» (video)

«Λοιπόν κατεβαίνουμε τα σκαλάκια και φτάνουμε στην ιδιωτική παραλία», αναφέρει στο βίντεο της Ιωάννα Τούνη