Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία Daniel: Ξεκίνησε η επέλαση των ακραίων φαινομένων

Εν αναμονή της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel βρίσκονται οι αρχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τα ακραία φαινόμενα να έχουν ήδη ξεκινήσει να πλήττουν ορισμένες περιοχές, όπως ανέφερε και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

κακοκαιρια

Σφοδρή αναμένεται να είναι η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel τις επόμενες ώρες και ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.gr. Τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν ένταση, αλλά και διάρκεια, με αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής στις προαναφερόμενες περιοχές να είναι ικανά να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα.

Πριν από λίγο, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Λαμίας, της Εύβοιας, της Λάρισας, της Πιερίας ,  Τρικάλων και στην Θεσσαλονίκη

 

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους των περιοχών αυτών, σημειώνεται το εξής: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες – κεραυνοί – χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες και για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςμε έκτακτη ενημέρωσή της καλεί τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους διερχόμενους από την Πιερία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένονται τις επόμενες ώρες έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα σταπαράλια του νομού, από τον Πλαταμώνα μέχρι την Παραλία Κατερίνης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα έχουν ένταση, αλλά και διάρκεια, με αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής στις προαναφερόμενες περιοχές, ικανά να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Λαμία: Απεγκλωβίστηκε 43χρονος από χείμαρρο

Στη Λαμία, «άνοιξαν» οι ουρανοί με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, ενώ σήμανε συναγερμός όταν ένας 43χρονος εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του, αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Ξηριά στη Ροδίτσα Λαμίας. Ο οδηγός, περνώντας από το σημείο και πριν καν το καταλάβει, παρασύρθηκε από τα νερά και βρέθηκε εγκλωβισμένος. Ο ίδιος, σκαρφάλωσε στην οροφή του αυτοκινήτου του, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν για να τον απεγκλωβίσουν.

Ανεμοστρόβιλος και κεραυνοί στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, το ισχυρό μπουρίνι δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότησηκαθώς επίσης και στη λειτουργία του αεροδρομίου “Ιωάννης Καποδίστριας”. Λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, 8 πτήσεις δεν προσγειώθηκαν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις από αυτές μετέβησαν σε κοντινά αεροδρόμια.

Από θαύμα σώθηκαν ο ιδιοκτήτης και πελάτες ταβέρνας στον παραλιακό δρόμο της Γαρίτσαςμέσα στην πόλη της Κέρκυρας, όταν δέντρα έπεσαν στην επιχείρηση. Στον χώρο βρίσκεται η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων.

Ποιες περιοχές θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένεται να προκαλέσει η ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ηπειρωτική χώρα από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα έχουν ένταση, αλλά και διάρκεια, με αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής στις προαναφερόμενες περιοχές να είναι ικανά να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Οι περιοχές που θα δεχθούν τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής είναι η Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ανατολικά τμήματα Ν. Λάρισας), οι Σποράδες, η Πιερία, η ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία), η ανατολική Πελοπόννησος (δυτική Κορινθία, Αργολίδα, ανατολική Αρκαδία) και η νοτιοδυτική Πελοπόννησος (Μεσσηνία).

Κακοκαιρία Daniel: Μπαράζ «112» για πλημμύρες, θωρακίζονται οι πυρόπληκτες περιοχές – Ποιες κινδυνεύουν

Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων υπολογίζεται ότι στην περιοχή της Φθώτιδας και της Μαγνησίας (Πήλιο) αναμένονται πάνω από 500 mm βροχής. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).

Επιπλέον, αναμένονται ενίσχυση των ανέμων σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ), σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και συνέχιση των καταιγίδων και την Πέμπτη, με βαθμιαία βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

 

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Νέα έρευνα δείχνει πως εκτός από «κρύους» μας κρατά και ασφαλείς

driving 2934477 1280

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Νέα έρευνα δείχνει πως εκτός από «κρύους» μας κρατά και ασφαλείς

Η χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητη τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού γιατί, εκτός…

Μύκονος: Δύο τραυματίες, ξαπλώστρες και αντικείμενα στη θάλασσα από κύμα που προκάλεσε πλοίο (video)

μυκονος

Μύκονος: Δύο τραυματίες, ξαπλώστρες και αντικείμενα στη θάλασσα από κύμα που προκάλεσε πλοίο (video)

Το περιστατικό έγινε στην παραλία του Αγίου Στεφάνου στη Μύκονο το μεσημέρι του Σαββάτου (20/07)

Γιώργος Βελισσάρης: Του πέταξαν 100 κιλά γαρύφαλλα με κλαρκ σε πανηγύρι – Έντονες αντιδράσεις στο Twitter (video)

Καταγραφή 22

Γιώργος Βελισσάρης: Του πέταξαν 100 κιλά γαρύφαλλα με κλαρκ σε πανηγύρι – Έντονες αντιδράσεις στο Twitter (video)

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκαν οι ντόπιοι στη Λακωνία για να πετάξουν γαρύφαλλα στον Γιώργο Βελισσάρη