ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις κατά Μπέου

Tις απαράδεκτες δηλώσεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, καταδικάζουν 8 ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, εκφράζοντας την οργή και την έντονη αγανάκτησή τους «έναντι της ομοφοβίας και της ξεκάθαρης ρητορικής μίσους» - όπως τονίζουν.

5627218

Στην σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι «οι δηλώσεις του όχι μόνο προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά ενθαρρύνουν τη διάδοση του μίσους και των προκαταλήψεων στην κοινωνία μας», ενώ σημειώνουν μεταξύ άλλων, ότι η ομοφοβία «συντηρεί ξεπερασμένες διακρίσεις, περιθωριοποιεί και διασύρει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε επιθέσεις κατα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλα και σε εν ψυχρώ δολοφονίες όπως αυτή του Ζακ/της Zackie Oh, της Άννας και του Β. Γιακουμάκη».

Οι 8 οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας επισημαίνουν παράλληλα ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του «αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 1 του νόμου 4285/2014» και καλούν «κάθε αρμόδια αρχή να κινηθεί εναντίον του ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που νιώθουν απροστάτευτα απέναντι στον απροκάλυπτο κακοποιητικό λόγο και τη ρητορική μίσους που επιχειρεί ο συγκεκριμένος δήμαρχος, από τη θέση ισχύος που κατέχει».

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Αστυνομία

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Documento έχει αποκαλύψει τα όσα αποτρόπαια έγιναν στο ΑΤ Ομόνοιας και…