Newsroom

Newsroom

Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: Ανατροπή τετράδας για τους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός «γύρισε» από το -14 στο τελευταίο δεκάλεπτο και βλέπει τετράδα

6167853

Πολύτιμη νίκη με εκπληκτική ανατροπή από το -14 στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι: 69-74 την Παρτίζαν, μπροστά σε 20.000 φανατισμένους φιλάθλους στην Σταρκ Αρένα.

Το άσχημο ξεκίνημα ανάγκασε τον Ολυμπιακό να κυνηγάει από νωρίς: 22-13 στο 9ο λεπτό. Οι Γουίλιαμς-Γκος και Ράιτ βοήθησαν τον πρωταθλητή Ελλάδας να ορθοποδήσει προσωρινά: 28-28.

Ωστόσο, οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 40-32 στην ανάπαυλα, μετά από ένα αντιαθλητικό φάουλ του ΜακΚίσικ. Η Παρτίζαν έφτασε σε διψήφια διαφορά με πληθώρα από επιθετικά ριμπάουντ, 46-36, 52-38.

Η αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» με σερί 0-12 στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου τους έφερε στο 59-58 με καλάθια του Παπανικολάου και έμμεσο τρίποντο του Γουόκαπ.

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με σκόρερ τον πληθωρικό Κώστα Παπανικολάου: 61-64. Ο Λαρεντζάκης έγραψε με βολές το 67-69, ο Φαλ κάρφωσε για το 69-71 στα 31’’ και ο Γουίλιαμς-Γκος σφράγισε το διπλό από τη γραμμή, 13’’ πριν το φινάλε μετά το άστοχο σουτ του Καμίνσκι.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 17 πόντους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πέτυχε 13 και ο Αϊζέια Κάνααν 10.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 11, Λαρεντζάκη 3, ΜακΚίσικ 4, Πίτερς 3, Σίκμα, Φαλ 7, Ράιτ 6. Απουσίασαν οι τραυματίες Σέρβοι Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ.

Από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» Κέβιν Πάντερ πέτυχε 19 πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα, ενώ ο Ζακ ΛεΝτέι απουσίασε λόγω τραυματισμού.

Ο άλλοτε «πράσινος» Ματέους Πονίτκα πρόσθεσε 8 πόντους. Διακρίθηκαν και οι Καμπόκλο 13, Καμίνσκι 14, Ντόζιερ 12. Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ήταν οι Ντίνο Ράτζα, Τόνι Κούκοτς.

Πλέον ο Ολυμπιακός μετράει 20 νίκες και 12 ήττες και ελπίζει βάσιμα να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα.

Οι πρώτες έξι ομάδες της τελικής βαθμολογίας θα προκριθούν απ’ ευθείας στα πλέι-οφ, ενώ οι επόμενες τέσσερις θα διεκδικήσουν δύο εισιτήρια σε αγώνες μπαράζ. Η Παρτίζαν έχει ρεκόρ 14-18.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια του στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, ξανά στο Βελιγράδι, και τη Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο.

Ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της κατάταξης με ρεκόρ 20-11, θα δοκιμαστεί στη Μπολόνια απέναντι στην ισχυρή Βίρτους το βράδυ της Παρασκευής (21.30).

Στο υπόλοιπο πρόγραμμά του έχει να παίξει με τη Μπάγερν στο Μόναχο και με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ.

Η Ρεάλ προηγείται με ρεκόρ 25-6 και έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Η Μπαρτσελόνα ακολουθεί με 21-11.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

cats 108

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Τι καταγγέλλει για έργα που έμειναν... στη μέση.

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

palaistini epidayros

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα στη Γάζα και να… διδάξει πολιτισμό.

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

πορτοσ καλλικμανης

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

O πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ;άφησε αιχμές ότι στο κύκλωμα υπάρχουν και κάποιοι «πιο…