Μαγνησία: Πέθανε γυναίκα που εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Η γυναίκα από την περιοχή του Αλμυρού εισήχθη χθες (02/06) στο νοσοκομείο Βόλου με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας όμως δεν τα κατάφερε και κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Ιουνίου.

nosokomeio2 2

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαγνησία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μια γυναίκα έχασε τη ζωή της. Η γυναίκα είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, χωρίς να έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί η σύνδεση της περίπτωσης της με τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην περιοχή, για τα οποία έκρουσε κώδωνα κινδύνου ο ΕΟΔΥ.

Η γυναίκα από την περιοχή του Αλμυρού εισήχθη χθες (02/06) στο νοσοκομείο Βόλου με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας όμως δεν τα κατάφερε και κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Ιουνίου.

Συναγερμός από ΕΟΔΥ για Μαγνησία: Από σαλμονέλα στο νερό βρύσης η έξαρση γαστρεντερίτιδας – Μόνο εμφιαλωμένο νερό

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια 91χρονη η οποία δεν έχει συσχετιστεί ακόμη με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικές ημέρες σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο Μαγνησίας, ωστόσο η περίπτωση της ακόμη ερευνάται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β’ Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ. Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας. Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής Εγκεφαλικό επεισόδιο

Εξ αυτών, τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το ένα που προσήλθε στις 31 Μαΐου σε πιο σοβαρή κατάσταση, έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Ο ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το νερό στη Μαγνησία μετά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν σε κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε πως επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο εμφιαλωμένου νερού και εξηγεί ότι η έξαρση γαστρεντερίτιδας προήλθε από σαλμονέλα στο νερό βρύσης.

Περισσότερα σε λίγο…

Ειδήσεις σήμερα:

Χυδαία «επίθεση» στελέχους της ΝΔ στην Καρυστιανού: «Εργαλειοποιείτε τον θάνατο του παιδιού σας για κομματικούς λόγους»

Μωραΐτης για Νέα Αριστερά και Αχτσιόγλου: «Είναι αριβίστες αδίστακτοι, ροκάνιζαν τον Τσίπρα» (video)

Καλαμάτα: Υπόθεση που θυμίζει «Κωσταλέξι» με 29χρονη να ζει σε κλουβιά (video)

Αλαλούμ με τον καιρό: Η σπόντα του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καύσωνα (video)

 

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Φωτογραφίες από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο άτυχος νυχτοφύλακας

459418062 518412214387544 867787958137927406 n

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Φωτογραφίες από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο άτυχος νυχτοφύλακας

Το φυλάκιο του 52χρονου υπαλλήλου επιχείρησης παρασκευής πίσσας που βρισκόταν δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου,…