Newsroom

Newsroom

Ισπανία: Νεοναζί επιτέθηκε σε κωμικό επί σκηνής επειδή έκανε πλάκα με τον 3 μηνών γιο του (video)

Το σχόλιο στο Χ που προκάλεσε επεισόδιο on stage

CropImage 4

Επίθεση από έναν άνδρα δέχθηκε ο Ισπανός κωμικός Χάιμε Καραβάκα την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή ενός μαγαζιού στη Μαδρίτη, μία επίθεση που όπως αποδείχθηκε αργότερα είχε… ιστορία που ξεκίνησε από το Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από μία ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) του δράστη της επίθεσης, του νεοναζί μουσικού Αλμπέρτο Πουχιλάτο. Ο Πουχιλάτο, λοιπόν, ανήρτησε μία φωτογραφία του με τον μόλις 3 μηνών γιο του, γράφοντας: “ευτυχία και υπερηφάνεια”.

Ο Καραβάκα, θέλοντας να αστειευτεί με τις πολιτικές πεποιθήσεις του Πουχιλάτο, σχολίασε κάτω από τη φωτογραφία:

“Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να γίνει γκέι και όταν μεγαλώσει να βαρεθεί να τρώει μαύρες π…. Και μάλιστα μαύρων εργατών, όχι ποδοσφαιριστών. O χρόνος είναι σοφός, πρέπει να περιμένουμε”.

2024 06 05 100928

Το αστείο αυτό (που έκτοτε έχει διαγραφεί) δεν άρεσε καθόλου στον Πουχιλάτο, ο οποίος πήγε και βρήκε τον κωμικό την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή και τον χαστούκισε με δύναμη, φωνάζοντάς του: “Νομίζεις ότι ο γιος μου θα τρώει μαύρες π…; Στους τρεις μήνες; Σκουπίδι, πες το μου, πες το μου τώρα κατά πρόσωπο!”.

Στη συνέχεια, στράφηκε προς το κοινό και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, εξηγώντας: “Είμαι απλά ένας πατέρας που προσέχει τα παιδιά του. Αυτός έκανε σεξουαλικά σχόλια για τον 3 μηνών γιο μου”. Όταν ο Καραβάκα προσπάθησε να πει κάτι, ο Πουχιλάτο εξοργίστηκε και πάλι και τον χαστούκισε μία ακόμα φορά πριν αποχωρήσει. Το περιστατικό καταγράφηκε από θαμώνες.

Μετά την επίθεση, ο κωμικός αποκάλυψε πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του και τόνισε πως “κάτι που προοριζόταν για αστείο ήταν εν τέλει ένα ατυχές και καθόλου πρέπον σχόλιο από την πλευρά μου”, ζητώντας συγγνώμη και στέλνοντας το μήνυμα: “Ας βάλουμε τη βία στην άκρη και ας αφήσουμε έναν καλό κόσμο όπου οι άνθρωποι μεγαλώνουν ελεύθεροι”.

Ο Πουχιλάτο αποδέχθηκε τη συγγνώμη του κωμικού, απαντώντας του: “Υπερασπίζομαι την ελευθερία της έκφρασης με τον ίδιο τρόπο που υπερασπίζομαι το δικαίωμα απάντησης. Δεν θέλω το κακό σου και ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει και άλλους να καταλάβουν ότι τα παιδιά είναι ιερά”.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόβλεψη Politico για Ευρωεκλογές: «Βλέπει» 9 έδρες για τη ΝΔ και 4 για τον ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο

Η Μέγκαν Μαρκλ πήρε το όνομα Αντετοκούνμπο – «Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα σύντομα» (Εικόνες)

Μητσοτάκης: «Ξεπέταξε» χωρίς δεύτερη σκέψη πολίτη στην Κρήτη όταν του είπε για τον Παπανδρέου (video)

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης Διεθνούς Διάσκεψης – Τα ονόματα έκπληξη που θα συμμετέχουν

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Φωτογραφίες από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο άτυχος νυχτοφύλακας

459418062 518412214387544 867787958137927406 n

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Φωτογραφίες από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο άτυχος νυχτοφύλακας

Το φυλάκιο του 52χρονου υπαλλήλου επιχείρησης παρασκευής πίσσας που βρισκόταν δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου,…